Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας

– διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012
-ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 49, 41, 39 και 36 ετών, οι οποίοι είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους με σκοπό την διάπραξη κλοπών

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, τρεις περιπτώσεις κλοπών οικιών και αυτοκινήτων που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 19 έως 25.10.2012 στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους προκειμένου να διαπράττουν κλοπές – διαρρήξεις οικιών με ταυτόχρονη αφαίρεση των οχημάτων τους με την χρήση των κλειδιών αυτών, το χρονικό διάστημα από 19 έως 25.10.2012, στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

  • νυχτερινές ώρες της 19/20.10.2012, στην Ραχιά Ημαθίας, διέρρηξαν την οικία 71χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από το σαλόνι το κλειδί του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του και ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ περίπου και μία τραπεζική πιστωτική κάρτα. Ακολούθως, αφαίρεσαν από τον προαύλιο χώρο της οικίας το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και διέφυγαν, ενώ χρησιμοποίησαν την πιστωτική κάρτα τις πρωινές ώρες της 20.10.2013 πραγματοποιώντας ανάληψη (1.200) ευρώ από Α.Τ.Μ. στην Θεσσαλονίκη.
  • πρώτες πρωινές ώρες της 23.10.2012, αρχικά μετέβησαν με το αφαιρεθέν όχημα του 71χρονου ημεδαπού στην Μελίκη Ημαθίας, όπου ένας από αυτούς εισήλθε στην οικία της 29χρονης ημεδαπής, έγινε όμως αντιληπτός από αυτή και τράπηκε σε φυγή με το προαναφερόμενο όχημα, αφού είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (440) ευρώ, (4) κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου της, τα οποία βρέθηκαν σε παρακείμενο δρόμο.
  • νυχτερινές ώρες της 24/25.10.2012, στα Ασώματα Ημαθίας, διέρρηξαν την οικία και ενός 40χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα κλειδιά από τα δύο αυτοκίνητα του και ένα δερμάτινο πορτοφόλι που περιείχε διάφορα έγγραφα, το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ περίπου και (3) κάρτες ανάληψης τραπεζών.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος προαναφερόμενων, που δε συνελήφθησαν, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.