Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κλείνουν με …ανεπανάληπτες αποφάσεις τη δημόσια ραδιοτηλεόραση


– Πρόβα τζενεράλε στα λουκέτα με απόπειρα εξαΰλωσης μιας “δυνατής” ΔΕΚΟ.
– Ερωτήματα τίθενται για τις συχνότητες και το τεράστιας οικονομικής και πολιτιστικής αξίας οπτικοακουστικό αρχείο που έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Που θα καταλήξουν;
– Τι θα πράξουν οι συνεταίροι; 4 υπουργοί δεν έχουν υπογράψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ
Ανακοινώθηκε και επίσημα, από τον Σίμο Κεδίκογλου, το “λουκέτο” στην ΕΡΤ από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Το μεσημέρι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ (χωρίς τις υπογραφές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ – οι οποίοι να δούμε πως θα αντιδράσουν, αν αντιδράσουν) η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση ΔΕΚΟ.

Ο Κεδίκογλου είπε πολλά στην εμφάνισή του, μεταξύ άλλων ανέφερε πως η ΕΡΤ είναι μία “χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και σπατάλης”, η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια στην “διοίκηση”, τη “διαχείριση των συμβάσεων”, του υλικού της, που “δεν έχει απογραφεί επί οκτώ χρόνια”, και με “καθεστώς προνομίων” για τους εργαζόμενους.
Εντάξει, μπορεί ήταν ένα παραμάγαζο για πολλά χρόνια, που εξυπηρετούσε κομματικά συμφέροντα και στην οποία βολεύτηκαν πολλά κομματόσκυλα, αυτό όμως δεν σημαίνει…
…πως πρέπει η δημόσια ραδιοτηλεόραση να εκλείψει ή πως όλοι ήταν κομματόσκυλα, Έχει πολλούς άξιους δημοσιογράφους και εργαζόμενους κάθε ειδικότητας. Και τεράστια περιουσία, με υποδομές, περιφερειακούς σταθμούς, μουσικά σύνολα, και φυσικά δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.
Προφανώς το σχέδιο είναι να την κλείσουν, να την “αναβαθμίσουν” συρρικνώνοντάς την και στο τέλος να την παραχωρήσουν στα ιδιωτικά κανάλια που αργοπεθαίνουν (δείτε τα αποτελέσματα των τελευταίων χρήσεών τους αλλά και τα θαλασσοδάνεια που πήραν!).
Το θέμα είναι τι θα γίνει πλέον σήμερα το βράδυ, αφού θεωρητικά από τα μεσάνυχτα θα πρέπει να δείξει “μαύρο” στις συχνότητες αλλά είναι άγνωστο τι θα γίνει με επειδή οι εργαζόμενοι αείναι αυτοί που έχουν τα κλειδιά και τα κουμπιά στην κατοχή τους τη στιγμή αυτή.