Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έκτακτη σύσκεψη το πρωί στην Αθήνα για τη χθεσινή χαλαζόπτωση


Σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο με αντικείμενο την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, και την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στις καλλιέργειες, πραγματοποίησαν οι βουλευτές, Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής και Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Οι βουλευτές ενημέρωσαν για το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που έπληξε τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησαν να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη στήριξη των πληγέντων αγροτών. Μάλιστα, οι Βουλευτές τόνισαν προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τα περυσινά τιμολόγια παραγωγής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι συνεργεία του ΕΛΓΑ καταγράφουν ήδη τις ζημιές που προκλήθηκαν ενώ άμεσα τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχε και ο κ. Ευάγγελος Τσαγκαλίδης, Διευθυντής Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών, όπου ενημέρωσε αναλυτικά για το πρωτοφανές φαινόμενο, κάνοντας λόγο για μια “υπερκυτταρική καταιγίδα που αναπτύσσεται κυρίως σε θαλάσσιες περιοχές με υψηλή υγρασία”, ένα φαινόμενο που έχει να συμβεί από το 2007, όταν τότε είχε πλήξει την Χαλκιδική.