Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συρία: περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση

Περιπλέκεται η κατάσταση σε μια χώρα που όλοι είναι εναντίον όλων και όλοι ψάχνουν εκτός από αφορμές και πρόσκαιρες συμμαχίες.
Και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το θέμα!

Μια εξαιρετικά περίεργη κατάσταση έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη Συρία, αφού πέραν του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα εδώ και μήνες (με την ανοχή και τις πλάτες όλων) δυο νέοι παράγοντες έρχονται να δυναμιτίσουν το κλίμα και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο πρώτος παράγοντας είναι οι Κούρδοι και οι προθέσεις τους να αφήσουν τις θέσεις τους εντός του τουρκικού εδάφους και να αποχωρήσουν. Το προς τα που είναι ένα …”μικρό” ζήτημα, αφού μπορούν να πάνε είτε στη βόρεια Συρία, είτε το Ιρακινό Κουρδιστάν.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών. Αξιωματούχος του Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του έκανε 2 επιδρομές μέσα σε διάστημα 3 ημερών (οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται πως οι επιθέσεις έγιναν κατά όπλων που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα “Χεζμπολάχ” του Λιβάνου) ενώ από την άλλη η συριακή Κυβέρνηση του Μπάσρ Αλ Ασάντ – δια του υφυπουργού Εξωτερικών – ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα πως τα αεροπλάνα του Ισραήλ επετέθησαν κατά στρατιωτικού ερευνητικού κέντρου και πως αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.