Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συμπλοκή κατοίκων της Ιερισσού με την αστυνομία

Από το nooz.gr

Ένταση στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, με αφορμή εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρεία στο ρέμα Καρατζά, στο δάσος των Σκουριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέα των αστυνομικών, οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν αντικείμενα προς το μέρος τους. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι διαδηλωτές “απρόκλητα” πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Η εικόνα αυτή επικράτησε για σχεδόν τρεις ώρες και σταδιακά αυξάνονταν ο αριθμός των διαδηλωτών. Στη συνέχεια επικράτησε ηρεμία, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και συλλήψεις.
Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, ……υποστηρίζουν ότι μετέβησαν στο βουνό, όπως κάνουν σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες αποψίλωσης των αιωνόβιων δένδρων στο ρέμα του Καρατζά. Κάνουν, λόγο για αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς με χημικά, ενώ χαρακτηρίζουν “παράνομες” τις εργασίες που εκτελούνται από την “Ελληνικός Χρυσός”.
Βίντεο που τράβηξε κάτοικος δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να ειρωνεύεται τους κατοίκους λέγοντας ότι “θα τους στηρίξουν” αγοράζοντας χρυσό από την περιοχή τους.