Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΛΜΕ: πρόταση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Αναμένονται οι αποφάσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ για την έγκριση ή όχι της πρότασης.
Από τις δηλώσεις του υπουργού (καθώς πήγαινε Μαξίμου για να ενημερώσει τον Σαμαρά) διαφάνηκε πως η Κυβέρνηση πιθανόν να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση αν εγκριθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ

Με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά (των μελών του ΠΑΜΕ) το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να εισηγηθεί απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κλιμακώνοντας τη διαμάχη της με το υπ. Παιδείας. Η εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ είναι η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου -δηλαδή την πρώτη ημέρα των εξετάσεων- και πενθήμερη από τις 20 Μαΐου.Στόχος της κινητοποίησης είναι η αποτροπή της “μετακίνησης 4.000 και της απόλυσης 10.000 συναδέλφων μας”.

Η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών και τη γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζήτησε την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, επισημαίνοντας ότι “την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας με την απαράδεκτη συμπεριφορά του”.