Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΕΝ αλλάζει κάτι με την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο

Ένα λιποθυμικό επεισόδιο συνέβη σήμερα το πρωί σε εξεταστικό κέντρο των Ιωαννίνων (συγκεκριμένα στο 2ο Λύκειο Ιωαννίνων) με πρωταγωνιστές το άγχος και έναν μαθητή ο οποίος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έπεσε λιπόθυμος μόλις έπιασε στα χέρια του τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων. Αμέσως έφτασε στο σχολείο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όπως διαπιστώθηκε, η αδιαθεσία του οφειλόταν στο έντονο στρες που είχε για τις εξετάσεις.
Ας είμαστε ειλικρινείς και σοβαροί με τα παιδιά μας και ας τους μεταφέρουμε το προφανές και πραγματικό: ΤΙΠΟΤΕ δεν αλλάζει με ένα πτυχίο. Ίσως να κάνει τη ζωή πιο εύκολη (αν όλα στη χώρα ήταν ομαλά και αξιοκρατικά) αλλά μια αποτυχία δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου!
Είναι δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες τα παραδείγματα όσων “πέρασαν” σε ένα πανεπιστήμιο και πήραν ένα πτυχίο και τελικά στη ζωή τους έκαναν κάτι εντελώς διαφορετικό. Αντίστοιχα πολλά είναι τα παραδείγματα ανθρώπων που ΔΕΝ πέρασαν ή τα παράτησαν στην πορεία και στη ζωή τους τα πήγαν μια χαρά (ίσως και πολύ καλύτερα από γνωστούς τους και φίλους τους που πήραν το χαρτί του πανεπιστημίου).
Και επειδή υπάρχει και η τάση τα πάντα να μετρούνται με το χρήμα, καλό θα είναι να τους δώσουμε και 5-6 παραδείγματα που ανατρέπουν το δόγμα “πτυχίο = καλύτερες αμοιβές”…