Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με το …βαμβάκι (και με cd)

Κάτι παρόμοιο και όχι τα καραγκιοζλίκια τα δικά μας (με τις διαρροές, τις επιτροπές των επιτροπών, ώ επιτροπές κλπ κλπ) έχουν κάνει στο παρελθόν η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία αλλά και η Γαλλία.

Ούτε επιτροπές, ούτε λίστες σε μεγαλοδημοσιογράφους, ούτε δισυρμός ατόμων που (πιθανόν) δεν έχουν κάτι το παράνομο.
Ξεκάθαρα και όμορφα το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου (μετά από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας) έκανε αρχικά μια έρευνα – δοκιμαστικό έλεγχο δηλαδή σε 500 υποθέσεις φοροδιαφυγής και αφού είδε πως το θέμα έχει εκτός από …ζουμί και αποτέλεσμα “έσκασε” 4,4 εκατομμύρια ευρώ σε άγνωστο και βρήκε τα στοιχεία για 10.000 Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών. Τώρα θα καλέσει αυτά τα 10.000 άτομα “δι’ υπόθεσίν τους” στις φορολογικές του υπηρεσίες.

Οι Αρχές του κρατιδίου υπολογίζουν να βγάλουν περίπου 500.000.000 ευρώ από την ιστορία αυτή, αφού τα στοιχεία δεκάδων φοροφυγάδων είναι πλέον στη διάθεση τους. Εκτιμούν δε πως μέσα στις επόμενες ημέρες αρκετοί φοροφυγάδες θα προχωρήσουν σε «αυτοκαταγγελία», καθώς έτσι και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούν να αποφύγουν τη δίωξη.
Στο παρασκήνιο της υπόθεσης οι αντιδράσεις από την ίδια την Ελβετία (που κάνει λόγο
για “νομικά αμφιλεγόμενες” δράσεις, αναφέρει πως δεν θα παράσχει ουδεμία βοήθεια και λέει πως όλα θα είχαν λυθεί αν υπήρχε διακρατική συμφωνία για τη φορολόγηση) αλλά και οι ίδιες οι τοπικές Αρχές (στην περιοχή κυβερνούν Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι αναφέρουν ότι αν υπήρχε συμφωνία, τότε οι φοροφυγάδες θα πλήρωναν πολλά λιγότερα από ότι τώρα).