Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στον ΕΛΓΑ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για θέματα αποζημιώσεων των αγροτών

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα πολλών παραγωγών ακτινιδίων της Ημαθίας και της Πιερίας που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα από την ακαρπία που έπληξε τις καλλιέργειες τους, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος είχαν συνάντηση σήμερα το πρωί (17 Απριλίου) με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό στα γραφεία τους στον Οργανισμό, θέτοντας τους το ζήτημα της έγκαιρης και αντικειμενικής αποζημίωσης τους.
Η ηγεσία του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε τους δύο Βουλευτές ότι…

…είναι εις γνώσιν του Οργανισμού το συγκεκριμένο φλέγον θέμα και ότι, για την ουσιαστικότερη επίλυση του, αφού εξεταστεί η πορεία του φαινομένου στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς διαπιστώσεις, στη συνέχεια θα μελετηθεί η δυνατότητα της αποζημίωσης των παραγωγών από το Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων εφόσον βέβαια θα πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται από τους παραγωγούς προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβδαρίδης, έθεσε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ την ανάγκη καλύτερης δυνατής διευθέτησης του προβλήματος των παραγωγών ροδακίνων των Ανθεμίων, της Ειρηνούπολης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Νάουσας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έχουν υποστεί ζημία στις καλλιέργειες τους από τον παγετό του προηγούμενου μήνα μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τις συγκεκριμένες ζημίες.
Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσαν στον κ. Τσαβδαρίδη ότι θα εξεταστεί το επόμενο χρονικό διάστημα το αν και κατά πόσον η συγκεκριμένη ζημία στις καλλιέργειες των ροδακίνων οφείλεται όντως στον παγετό ή στην ακαρπία και εάν αυτή οφείλεται στον παγετό, τότε θα υπάρξει μέριμνα για το ενδεχόμενο χορήγησης νέας προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων ζημίας. Εάν δε η ζημία οφείλεται στην ακαρπία, τότε θα διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι για πιθανή αποζημίωση τους εφόσον πληρούνται και οι σχετικές προϋποθέσεις.
Ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Διοίκηση του Οργανισμού θα δει και αυτή τη φορά με ιδιαίτερη ευαισθησία και σοβαρότητα τα ανακύψαντα προβλήματα επ’ ωφελεία του αγροτικού μας κόσμου και θα πράξει τα απαραίτητα έτσι ώστε να δοθούν οι αναγκαίες ανάσες τόσο στους καλλιεργητές ακτινιδίων όσο και σε αυτούς των ροδακίνων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.