Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Οι "χωρίς μεσάζοντες"

Αλεξάνδρεια 30 / 04 / 2013
Αριθ. Πρωτ.  474
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:Οι  «χωρίς μεσάζοντες»
Αγαπητοί καταναλωτές,
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο, «η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες». Προσφάτως, το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε και στην πόλη μας, με πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών, αυτοαποκαλούμενοι «ομάδα δράσης & αλληλεγγύης».
Κατά πόσο όμως ο τρόπος λειτουργίας, της συγκεκριμένης διάθεσης προϊόντων είναι νόμιμος; Κατά πόσο οι τιμές που προσφέρουν τα προϊόντα τους είναι οικονομικότερες απ’ τις τιμές των τοπικών καταστημάτων;
Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, κατόπιν έρευνας θα σας τις δώσουμε εμείς.

ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ είναι η όλη διαδικασία αλλά και ούτε ΗΘΙΚΗ. Για να μην σας εμπλέξουμε σε λεπτομέρειες, το μόνο που θα πούμε είναι ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα (χλωρίνες, απορρυπαντικά κ.λ.π.) που διατέθηκαν την Κυριακή (28/4/2013) υπάρχουν οικονομικότερα σε καταστήματα της πόλης μας από Αλεξανδρινούς ιδιοκτήτες (ονόματα δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους). Όσον αφορά την νομιμότητα, να σας πληροφορήσουμε ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής απορρυπαντικών καμιά άδεια πώλησης δεν είχε, για το λόγο αυτό παρέλαβε και κλήση από την αστυνομία.

Όσον αφορά την «ομάδα δράσης & αλληλεγγύης» να τονίσουμε ότι χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ενεργούς πολίτες αλλά όταν αυτοί κινούνται προς το σωστό δρόμο. Επικροτούμαι οποιαδήποτε κίνηση προς το κοινό συμφέρον και όχι εις βάρος κάποιας κοινωνικής ομάδας. Στο σημείο αυτό να σας πληροφορήσουμε ότι το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας την Τρίτη 23/4/2013 φιλοξένησε στελέχη της «ομάδας δράσης» και με κόσμιο και φιλικό τρόπο ενημέρωσαν την ομάδα ότι κινείται σε «λάθος δρόμο». Τους ενημερώσαμε ότι ο Ε. Σ. Αλεξάνδρειας είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί τους προς όφελος των συμπολιτών μας (όποιος επιθυμεί μπορεί να μας ζητήσει τα πρακτικά του συμβουλίου).
Όλα αυτά τα χρόνια, σαν Σύλλογος, έχουμε δείξει ότι στεκόμαστε δίπλα, όχι μόνο στον ελεύθερο επαγγελματία αλλά και στον Αλεξανδρινό πολίτη. Είναι άσχημο και θα έχει θλιβερές επιπτώσεις στις δύσκολες κοινωνικοπολιτικές στιγμές που βιώνουμε, η μια κοινωνική ομάδα να είναι απέναντι στην άλλη.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο Έλληνας τα προβλήματα τα ξεπερνάει ΕΝΩΜΕΝΟΣ και όχι χτυπώντας ο ένας τον άλλον και μάλιστα «κάτω απ’ τη μέση»!
Γι’ αυτό καλούμε την «ομάδα δράσης» να σκεφτεί πρώτα απ’ όλα ΗΘΙΚΑ .
Κλείνοντας θέλαμε να στείλουμε και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους : «ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ» τα χέρια, δημιουργώντας έναν κύκλο προστασίας στην τοπική οικονομία, δίνοντας δύναμη στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν αγώνα ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους, πριν είναι πολύ αργά, για τις ίδιες και τους εργαζομένους της. 

ΤΟ Δ.Σ.

Μία απάντηση στο “Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Οι "χωρίς μεσάζοντες"”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.