Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέθανε χθες ο Τσάβες

Μετά από την ανακοίνωση για το θάνατό του Τσάβες απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντέιβιντ ντελ Μόνακο, ο οποίος κατηγορείται ως υποκινητής μίας συνωμοσίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.

Μια από τις εμβληματικότερες πολιτικές προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο Ούγκο Τσάβες, πέθανε εχθές το βράδυ (ώρα Ελλάδας), μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.
Ο Τσάβες ήταν μόλις 58 ετών και είχε αναλάβει την προεδρία της Βενεζουέλα το 1998 και επανεξελέγη το 2006 και το 2012. Έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση στους αλεξιπτωτιστές. Παντρεύτηκε 2 φορές και είχε τέσσερα παιδιά.
Από το 1983 είχε εμπλοκή με την πολιτική ζωή της χώρας (με διάφορους τρόπους, που ξεκινούν από αποτυχημένα πραξικοπήματα και φτάνουν μέχρι νίκες σε εκλογικές αναμετρήσεις και αναθεωρητικά συντάγματα).
Ο θάνατός του πάντως θα φέρει μια σειρά από αλλαγές, όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά και στις γύρω χώρες (αφού το πετρέλαιο της χώρας είναι πολύ και το διέθετε σε τιμές κάτω του κόστους ώστε να έχει συμμάχους στην περιοχή του σε περίπτωση που οι Αμερικανοί, στους οποίους “είχε μπει στο μάτι” με τις πολιτικές του, προέβαιναν σε οποιαδήποτε πράξη).