Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τομέας εστίασης: ζητούν άμεση μείωση του ΦΠΑ

Την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% στον τομέα της εστίασης ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, αφού τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και τα λουκέτα είναι πολλά ενώ έρχεται και το καλοκαίρι.
Προβλέπουν πολλές χιλιάδες θέσεις ανεργίας, αφού η ανταγωνιστικότητα εν όψει της τουριστικής περιόδου θα πάει περίπατο, ενώ κάνουν ξεκάθαρα και λόγο για φοροδιαφυγή (αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να μην πάρουν/κόψουν απόδειξη και να τους κοστίσει το φαγητό φτηνότερα). Επίσης αναφέρουν πως μια μείωση θα…

…τονώσει την αγορά, αφού ο κύριος όγκος των πελατών τους έχει «κόψει» τα …περιττά έξοδα, όπως ας πούμε μια βόλτα για φαγητό, λόγω του ότι η οικονομική του κατάσταση είναι οικτρή.

Αναφορικά με τη θερινή περίοδο, αναφέρουν πως αν ο ΦΠΑ μειωθεί από το 23 τουλάχιστον στο 13%, τότε τα πράγματα θα ισορροπήσουν λίγο σε σχέση με τις άλλες χώρες (όπως οι ανταγωνιστικές και τουριστικές Κύπρος, Τουρκία, ή άλλες βορειοευρωπαϊκές στις οποίες ο αντίστοιχος φόρος δεν είναι μεγαλύτερος κατά μέσο όρο 11%) τουλάχιστον για το επερχόμενο καλοκαίρι. Ζητούν λοιπόν να ληφθεί μια απόφαση που θα μειώνει τον ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, αν είναι δυνατόν από τον Μάιο και έπειτα ώστε να μην χαθεί ένα ακόμη καλοκαίρι.