Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νταβούτογλου: ΑΠΘΥΜΕΝΟ θράσος!!!!

Από τους Τούρκους δεν είναι να περιμένει κανείς πολλά. Γνωστοί εδώ καιρό, γνωστές και οι τακτικές τους.
Ο Νταβούτογλου, θρασύς για μια ακόμη φορά, έφτασε σε σημείο να παρουσιάσει και 3 (τρία) σχέδια – “λύσεις” για το Κυπριακό. Ευκαιρία βρήκε, να μην την εκμεταλλευτεί;
Το …περίεργο; Και οι τρεις εναλλακτικές “λύσεις” στρέφονται γύρω από τους φυσικούς πόρους του νησιού, το οποίο περνά τη χειρότερη στιγμή του από το 1960 και μετά. Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας “Σταρ”, με τίτλο “Λύση ή διχοτόμηση”, ο Νταβούτογλου αναφέρει τα εξής απίθανα:

α) ξαφνικά θυμάται τον ΟΗΕ! Άσχετα αν από το 1974 και μετά η Τουρκία έχει ξεφτιλίσει οποιονδήποτε διεθνή νόμο (από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την εισβολή, κατοχή και ανακήρυξη του ψευδοκράτους μέχρι τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι), προτείνει ενιαία Κύπρο και τους φυσικούς πόρους να διαμοιραστούν από κοινού.

β) αν οι δυο Κοινότητες δεν τα βρουν, προτείνει κοινή επιτροπή η οποία θα επιβλέψει την εξόρυξη και εκμετάλλευση των πόρων. Και το χρήμα που θα βγει από τους πόρους αυτούς, ο Νταβούτογλου προτείνει να παγώσουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και να χρησιμοποιηθούν μετά την ειρήνευση και γι΄αυτήν.
γ) Εάν δεν καταστεί δυνατόν να γίνει αυτό, τότε αναφέρει ότι αν “η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου πει ότι οι φυσικοί πόροι της ανήκουν επειδή βρίσκονται στη δική της πλευρά, πράγμα που θα σημαίνει ότι έμμεσα λέει ότι ο βορράς ανήκει στους βόρειους, τότε εμείς ήμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε στη βάση της λύσης των δύο κρατών. Τα δύο αυτά κράτη στη συνέχεια μπορούν να συναντηθούν στην ΕΕ”.
Τέλος, σχετικά με αυτά που ακούστηκαν για το θέμα της βοήθειας που ίσως και να έδιναν οι Ρώσοι στην Κύπρο με αντάλλαγμα παραχώρηση έκτασης στην Κύπρο για στρατιωτική βάση, ο Νταβούτογλου λέει το εξής απίθανο: “…η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα και όμως δεν έχουμε βάση στην Κύπρο. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει με βάση το διεθνές δίκαιο”.

Απύθμενο θράσος δηλαδή…