Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένας φίλος που ασχολείται με το θέμα των (κοντο)κουρεμένων ομολόγων


Τον φίλο δικηγόρο Στέφανο Φουρτουνίδη “πετύχαμε” νωρίτερα σήμερα το βράδυ στο κανάλι Extra3, να συμμετέχει σε συζήτηση για τα Ελληνικά ομόλογα και το κούρεμά τους μαζί με συναδέλφους του δικηγόρους.

Η συζήτηση αφορούσε την ιστορία του “κουρέματος”, που ήταν η πρώτη μεγάλη και εν ψυχρώ κλοπή των οικονομιών δεκάδων οικογενειών (πολύ καιρό πριν από την κλοπή που έγινε στην Κύπρο το δεκαήμερο που μας πέρασε).
Οι Γερμανοί ομολογιούχοι, όπως ανέφερε ο φίλος Στέφανος, που χειρίζεται υποθέσεις ανθρώπων που είχαν ελληνικά ομόλογα, βοηθώντας συναδέλφους του στη Γερμανία,  σχεδιάζουν…
…να ασκήσουν αγωγή κατά της ιστορίας αυτής στις ΗΠΑ, ώστε να πάρουν πίσω τα λεφτά που έχασαν. Για την ώρα όμως – και επειδή το θέμα διεθνώς μπορεί να εκδικαστεί μόνον ως διακρατική διαφορά, οι Γερμανοί καταφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια της Γερμανίας (παρουσιάζοντας το θέμα ως “καταναλωτική διαφορά”), αφού ο Σόιμπλε δεν φαίνεται διατεθειμένος να …διεθνοποιήσει το θέμα. 
Άλλωστε, αν δει κανείς το γενικότερο πλάνο (και λαμβάνοντας υπόψη και κάτι “ψιλά” περί διεθνούς οικονομίας και σχέσεων που μάθαμε στο Πανεπιστήμιο), μια τέτοια διεθνοποίηση δεν συμφέρει το ίδιο το γερμανικό κράτος και την ελίτ της Γερμανίας, που κερδίζουν περισσότερα από όσα έχουν να χάσουν ορισμένοι από τους πολίτες του…