Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση του Δημοσίου (!!!) για αναστολή της απόφασης για το χαράτσι

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με το χαράτσι το οποίο έχει συνδεθεί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Στο δια ταύτα: υπάρχουν αποφάσεις (ορισμένοι τις ανεβάζουν 12, τουλάχιστον) δικαστηρίων της χώρας που αναφέρουν πως το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών δεν είναι σύννομο να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και να συνδέεται άμεσα με τον λογαριασμό (σε απλά ελληνικά, εξέδωσαν απόφαση για το νταβατζηλίκι “ή πληρώνεις το αναγραφόμενο συνολικό ποσό ή σου κόβουμε το ρεύμα”).
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του,…

…“που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της” (όπως αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της) έκρινε την είσπραξη παράνομη και αντισυνταγματική.
Στο μεταξύ ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται πως κάλεσε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) – δηλαδή να αγνοήσει απόφαση Δικαστηρίου της χώρας. 
Σήμερα σε συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το Δημόσιο ζητάει προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Στην αίτηση που θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο σήμερα το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ας πούμε και κάτι για τα κόμματα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ έλαχαν σε αυτή τη χώρα: ορισμένα (αφού το θέμα είναι πιασάρικο και ίσως τους φέρει ψήφους) αναφέρουν εδώ και λίγο καιρό, κάνοντας εσκεμμένα (??) λάθος, ότι πλέον η ΔΕΗ εισπράττει φόρους.
Ας αφήσουν τα αντιπολιτευτικά φούμαρα και ας δουν το θέμα ως έχει πραγματικά: η ΔΕΗ είναι εδώ και χρόνια μέρος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, λόγω των δημοτικών τελών και φόρων που συμπεριλαμβάνονταν στον λογαριασμό και εισπράττονταν για λογαριασμό των Δήμων της χώρας. Τώρα το θυμήθηκαν;; Τόσα χρόνια δεν έβλεπαν τι γίνεται;