Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την ήμερα των ατόμων με αναπηρία, προς τους πολίτες και τους/τις μαθητές/τριες της Αλεξάνδρειας

Οι μαθητές/τριες και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.
Η πρώτη εκδήλωση απευθυνόταν στους/στις μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας (1ου,2ου,3ου,4ου,5ου,6ου,7ου) και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του γυμναστηρίου του σχολείου.
Η δεύτερη εκδήλωση απευθυνόταν στο σύνολο της πόλης αλλά και στους/στις μαθητές/τριες και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας όπου περιελάμβανε ομιλία για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και προβολή Ντοκιμαντέρ.

Από την Παρασκευή 23-11-2012 και κάθε μέρα μέχρι 30-11-2012 μία τάξη από το κάθε σχολείο με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας και σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες του Ειδικού Σχολείου συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία.
Η εκδήλωση στο χώρο του σχολείου περιείχε ενημέρωση, συζήτηση, βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων με κύριο θέμα τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νοητικά, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα.
Οι μαθητές/τριες των σχολείων ένιωσαν βιωματικά τι σημαίνει Αναπηρία ερχόμενοι στη θέση ενός Ανάπηρου (τυφλού, κωφού, ατόμων με κινητικά προβλήματα)μέσα στην καθημερινότητα.
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όλα τα τμήματα που συμμετείχαν στην ευαισθητοποίηση βρέθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, όπου ο Διευθυντής του σχολείου ανέφερε λίγα λόγια για την ημέρα και μετά διάβασε εκθέσεις, ποιήματα και προτάσεις που έγραψαν οι μαθητές/τριες.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία.
Στο χώρο του Δημαρχείου δημιουργήθηκε μια έκθεση από χειροτεχνίες, ζωγραφιές, ποιήματα, εκθέσεις μαθητών/τριων που έχουν σχέση με την αναπηρία και θα υπάρχουν στο χώρο για μια εβδομάδα.
Την εκδήλωση στο χώρο του Δημαρχείου παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Κ. Γκαβαρδίνας Νικόλαος και πολίτες του Δήμου μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες δέχτηκαν ένα κέρασμα από το Δήμο Αλεξάνδρειας και τον ευχαριστούμε.
Ευχή όλων μας είναι, κάθε μέρα του χρόνου, όλοι/ες μας να αφιερώνουμε το ενδιαφέρον, την κατανόηση και την υποστήριξη στο συνάνθρωπο μας, που είναι διαφορετικός και να διεκδικήσουμε μαζί του το δικαίωμα να απολαμβάνει ισότιμα τις παροχές της Πολιτείας.

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας