Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δ. Καζάκης, στην Αλεξάνδρεια: ο λαός πρέπει να αντισταθεί στη λαίλαπα (βίντεο με αποσπάσματα)

Ομιλία και στην Αλεξάνδρεια (μετά τη Βέροια, το βράδυ του Σαββάτου) έκανε χθες Κυριακή – το πρωί – ο γνωστός οικονομολόγος και Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.
Μετά τη διάρκειας μια ώρας ομιλία του, ο Δ. Καζάκης απάντησε σε ερωτήσεις – τοποθετήσεις των παρευρισκομένων που ήταν πολλοί, για τα δεδομένα της ημέρας, την ώρας και της περιοχής.
Ο γνωστός οικονομολόγος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ανέφερε πως η μόνη σωτηρία από αυτή είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ, η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και μονομερής διαγραφή του χρέους, ενώ ως προς τα πολιτικά σημείωσε πως τα οικονομικά ήταν απόρροια της κακοδιαχείρισης από πολιτικούς (τους οποίους και χαρακτήρισε όχι και με τα καλύτερα λόγια). Όπως ανέφερε η χώρα θα μπορέσει να βγει από την κρίση “μέσα σε μια βδομάδα” εάν οι πολίτες οργανωθούν και κάνουν γενική πολιτική απεργία (καταλαμβάνοντας αλλά αφήνοντας να λειτουργήσουν με τρόπο άψογο δημόσια κτήρια και υπηρεσίες, μη καταβάλλοντας φόρους και αρνούμενοι να πληρώσουν παραλογισμούς όπως τα χαράτσια).

Είπε την άποψή του για το πλαίσιο στο οποίο κινούνται τα πράγματα: χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη φορολόγηση των Ελλήνων και στην προσπάθεια που γίνεται για την αρπαγή της περιουσίας τους δια της σκληρής φορολόγησης, στις συνέπειες από την καταγραφή (αρχικά) και ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας αλλά και στην προσπάθεια να εξαϋλωθεί η μέση τάξη στη χώρα.
Ως προς τα εθνικά – διεθνή ανέφερε πως οδεύουμε σταθερά προς τη διάλυση της χώρας μας και στη δημιουργία μιας ήδη δρομολογηθείσας ομοσπονδίας κρατών (χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Σαμαράς θα παραδώσει καντόνι). Τέλος, όσον αφορά την ΑΟΖ ήταν αντίθετος με τη θέσπισή της τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού η χώρα τελεί υπό κηδεμονία και έχει μηδενική εθνική διαπραγματευτική ισχύ. (για το συγκεκριμένο θέμα θα έχουμε σε ανάρτηση αργότερα σήμερα βίντεο με την άποψη του Ν. Λυγερού, όπως αυτή εκφράστηκε για μια ακόμη φορά σήμερα το πρωί).
Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο που περιέχει τμήμα αποσπάσματα από τη σημερινή εμφάνιση του Δ. Καζάκη στην Αλεξάνδρεια.