Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο τέλος η χώρα θα εξακολουθήσει να χρωστά τα μαλλιοκέφαλά της…

Και ενώ οι λίστες πάνε και έρχονται, με τον ίδιο ρυθμό πάνε και έρχονται και τα βιβλία.
Μεταξύ αυτών και ένα που προβλέπουμε να γίνεται best seller, αφού α) είναι γραμμένο από τον πρώην αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Ρουμελιώτη και β) έχει πολύ παρασκήνιο (για το οποίο όλοι …ψοφάμε – ή κάνουμε λάθος πάλι;;;).
Ο Ρουμελιώτης λοιπόν ήταν προσκαλεσμένος χθες στην πρωϊνή εκπομπή του Mega. Και άσχετα με ό,τι είπε και έκανε την εποχή που ήταν πέρα από τον Αντλαντικό, είπε κάτι εξαιρετικά απλό, το οποίο έχουμε επαναλάβει ουκ ολίγες φορές από εδώ: τέτοιου είδους καταστάσεις ξεπερνιόνται είτε με υποτίμηση νομίσματος είτε με “εσωτερική” υποτίμηση.
Και επειδή μας έβαλαν νύχτα και με το στανιό κυριολεκτικά ξεβράκωτους στον …σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, υποτίμηση ΔΕΝ γίνεται, οι δρόμοι είναι δυο:

είτε βγαίνουμε από το ευρώ (με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη χώρα και για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε αυτή) είτε α) τρέχουμε για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, είτε β) προχωράμε σε μειώσεις μισθών και σε πωλήσεις των πάντων, ώστε να συρρικνωθεί στο απειροελάχιστο ο δημόσιος τομέας.

Οπότε τι μένει; Σε μια χώρα με τεράστια γραφειοκρατία, με πανύψηλη φορολόγηση (που όσο πάει και αυξάνεται), σε μια χώρα που η παραγωγικότητα είναι στο μηδέν γιατί την κατάντησαν να μην παράγει, το μόνο που μένει είναι να στίψουν τους φορολογούμενους και να πουλήσουν τα πάντα.
Αν και πάλι, τίποτε δεν θα γίνει, είναι αποδεδειγμένο ιστορικά. Απλά, θα ΞΕπουληθούν τα πάντα και στο τέλος η χώρα θα εξακολουθήσει να χρωστά τα μαλλιοκέφαλά της…