Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μπορούσε να μη γίνει τίποτε. Με μια εξαιρετικά απλή κίνηση!


φωτογραφία από την εφημερίδα “Έθνος”
Τώρα αν κάποιος σκεφτεί πως μπορεί ορισμένοι να «ζητούν» τέτοια γεγονότα, ώστε να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού για να περάσουν τα δικά τους σχέδια αλλά και για να πριμοδοτηθεί ο μισαλλόδοξος λόγος κάποιων τρίτων, άδικο θα έχει;; Αφού με μια απλή κίνηση τα πάντα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί! 

Μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που λοιδορεί τον Μωάμεθ. 
Που; Σε μια χώρα που ουδεμία σχέση έχει με το θέμα, σε μια χώρα που πάντοτε υποδέχονταν αυτούς και τις οικογένειες τους με τον καλύτερο τρόπο – πολλές φορές και με τρόπο που ίσως να έρχονταν σε αντίθεση με τα ίδια της τα συμφέροντα. 

Από τις 3 το μεσημέρι και ύστερα σημειώθηκαν επεισόδια – με καταστροφές σε καταστήματα, περίπτερα και οχήματα – στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μιας πρωτεύουσας που θα μπορούσε να κάνει το εξής απλό (για να μην γίνουν έκτροπα αλλά και για να μην πάρουν αέρα τα ανύπαρκτα μυαλά κάποιων εντός Ελλάδας): να απαγορεύσει οποιαδήποτε εκδήλωση – συγκέντρωση – διαδήλωση που να σχετίζεται με το θέμα αυτό, της ταινίας. Στη Γαλλία αυτό έκαναν. Εδώ δεεεεν μπορούσαν;; Ή μήπως δεν τους κόβει τόσο;;; Ή μήπως τους κόβει πάρα πολύ και ήθελαν ένα τέτοιο συμβάν;;
Για αυτούς που διαδήλωσαν, έκαναν στα επεισόδια και στο τέλος τα έσπασαν, τι να πει κανείς; Τα λόγια είναι περιττά. Στημένοι; Ανεγκέφαλοι; Προβοκάτορες; Ηλίθιοι; Αγνώμονες; Σίγουρα όμως επικίνδυνοι, που θα πρέπει να τιμωρηθούν (όπως θα πρέπει να τιμωρούνται όσοι σπάνε και ρημάζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ως “ένδειξη αγανάκτησης”).
Πάντως αγανακτισμένοι με την Ελλάδα δύσκολα να ήταν, αφού πέραν του ότι ουδεμία σχέση έχει με την αφορμή για τη διαδήλωσή τους, αυτή η χώρα τους έχει προσφέρει πολλά, πάρα πολλά. Τόσα που ούτε οι ίδιες οι πατρίδες τους και οι συμπατριώτες τους τους έχουν προσφέρει…

Τα επεισόδια μπορούσαν να αποφευχθούν. Δεν έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν. Σε μια χώρα που κινδυνεύει να βγάλει η ίδια τα μάτια της (με αφορμή ΚΑΙ την παρουσία αυτών που τα έκαναν)!!