Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βλέπει λίγο παραπάνω από το πρόσκαιρο κέρδος (αν μειώσει μισθούς)

Τελικά υπάρχουν και επιχειρηματίες που βλέπουν μακριά και δεν μένουν στη στείρα συνταγή που εφαρμόζεται εδώ και 2,5 χρόνια στη χώρα.
Έναν από αυτούς (όνομα δεν προλάβαμε μόνο να συγκρατήσουμε!) ακούσαμε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή να αναφέρει πως οι μισθοί όχι απλά ΔΕΝ θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω αλλά το αντίθετο, θα πρέπει να αυξηθούν άμεσα και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2008 (“τουλάχιστον!”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε).
Σκέφτεται λογικά, προφανώς επειδή δεν έχει να κάνει με δημόσιο ο άνθρωπος αλλά με το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Αν δεν υπάρχει χρήμα στην πιάτσα, αν ο κόσμος δεν έχει να ψωνίσει και προχωράει σε περικοπές από παντού, αν αυτά που έχει δεν τα δίνει σε αγορές βασικών καταναλωτικών αγαθών αλλά σε φόρους και τέλη, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο πως αυτός και οι υπόλοιποι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν απομείνει θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
Θεώρησε αυτονόητο – και σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο – πως οι Έλληνες έχουν πλέον αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι να στραφούν στα ελληνικά προϊόντα. Οπότε θεωρεί πως αν οι μισθοί και οι συντάξεις “πιάσουν” επίπεδα 2008, τότε πιθανόν να σωθεί η επιχείρησή του.
Έχει λογική το σκεπτικό του, σε συνδυασμό φυσικά και με άλλα πράγματα…