Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος: εκπροσώπησε τη Βουλή στις εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή


Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος που συμμετείχε στην τέλεση του μνημοσύνου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, μετά το τέλος των εκδηλώσεων δήλωσε τα εξής:

«Ο δρόμος της εθνικής ανάτασης περνά μόνο μέσα από την Ενότητα και την Ομοψυχία του Ελληνισμού. Του Ελληνισμού που δεν συμβιβάζεται, που δεν ξεχνά την αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια.
Συμπληρώνονται φέτος 90 χρόνια από τη θλιβερή χρονιά του 1922, τη χρονιά της Μικρασιατικής Καταστροφής.  Οι πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες στον Πόντο, την  Καππαδοκία, τη Θράκη και άλλες περιοχές, ήρθαν κατά χιλιάδες ρημαγμένοι και κυνηγημένοι στη φτωχή Ελλάδα, για να συνεχίσουν όπως μπορούσαν τη ζωή τους, συνεισφέροντας παράλληλα τα μέγιστα στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας.
Έχουν γραφεί πολλά για τη τραγική αυτή χρονιά. Ποτέ όμως δε θα είναι αρκετά για να περιγράψουν τα απάνθρωπα γεγονότα και τις φρικτές στιγμές, που αντιμετώπισε ο ελληνισμός της Μικρασίας.
Οι ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράττουμε, ως Έθνος, ώστε όλα όσα αφορούν τη μεγάλη εθνική συμφορά που μας βρήκε, να διατηρηθούν για πάντα ζωντανά στη συλλογική μνήμη μας και οι απέναντι πατρίδες να παραμένουν πράγματι αλησμόνητες.

Όπως, έχει αποδείξει και η ιστορία άλλωστε, όλοι μαζί, οι Έλληνες, αποδεικνύουμε σε κάθε δυσκολία, ότι Ενωμένοι, με Αλληλεγγύη και Αποφασιστικότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».