Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι πλέον ΕΔΩ

Αυτή την ανάρτηση θυμηθείτε την στο άμεσο μέλλον!!!

Πάμε για το πλήρες φακέλωμα. Η ομάδα του Ράϊχενμπαχ είχε κάποτε προτείνει να χρησιμοποιείται μόνο πλαστικό χρήμα (δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) σε κάθε συναλλαγή πάνω από 300 ευρώ.
Ε, οι δικοί μας σκέφτονται τώρα να πραγματοποιήσουν την πρόταση για χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σε κάθε συναλλαγή. Και σταδιακά, από τα 300 ευρώ είναι σίγουρο πως θα φτάσουν και στο 0,05 ευρώ.
Και όλα αυτά με την αιτιολογία της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Προς στιγμή το τυράκι θα είναι…
…η έκπτωση στο φόρο εισοδήματος, ή η επιστροφή επί της αξίας ή ένα μπόνους για τη χρήση του πλαστικού χρήματος. Το πρόβλημα έγκειται στο ποσοστό που οι τράπεζες θα λαμβάνουν από τη συναλλαγή, αλλά και πάλι αυτό δεν θα είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα (θα τη βρουν τη λύση – η λύση πάντοτε βρίσκεται όταν θέλουν).
Το σενάριο είναι αρκούντως εφιαλτικό, αφού όλες οι συναλλαγές θα καταγράφονται. Σε συνδυασμό δε με την καταγραφή των ειδών που θα αγοράζονται, τότε θα είναι εξαιρετικά εύκολο να φακελωθούν άπαντες και για κάθε πτυχή της ζωής τους, αφού θα είναι γνωστά τα πάντα: από τη μάρκα των τσιγάρων μέχρι το είδος των …σερβιετών που θα αγοράζει.
Παράλληλα – και επειδή είναι σίγουρο πως θα γίνει – θα δούμε και διαφήμιση για την “ευκολία” και την “ταχύτητα” στις συναλλαγές (πέραν της πάταξης της φοροδιαφυγής). Και αν αυτά δεν φτάσουν, τότε θα είναι θέμα χρόνου η επιβολή του μέτρου.

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ…