Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Τρύφων Σαμαράς, η Ιφιγένεια και η Αλεξάνδρεια εν τρικυμία

από το blog “Valtos (i)

Ακούγοντας την είδηση ότι ο «διεθνούς» φήμης κομμωτής Τρύφων Σαμαράς επισκέφτηκε την πόλη μας όπου μάλιστα μοίρασε και αυτόγραφα(!!!) σε πλήθος κόσμου που έσπευσε να τον δει αναρωτήθηκα αν είμαι ο μόνος στον οποίο αυτήν η είδηση προκαλεί σκεπτικισμό για την κρίση αξιών και προτύπων την οποία διέρχεται εδώ και χρόνια η κοινωνία μας. 


Σε ποια κοινωνία ο Τρύφων μπορεί να ασκεί τέτοια επίδραση όταν μάλιστα η Ελληνική κοινωνία περνάει μια κρίση που την απειλεί άμεσα με «αφανισμό»; 
Δεν λέω, όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να στήθηκε χάριν πανηγυριού και θέλω να πιστεύω ότι ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Τρύφων δεν αποτελεί πηγή έμπνευσης για την νεολαία της χώρας, αλλά δεν παύει όλο αυτό το «star» system (το star από τον γνωστό τηλεοπτικό σταθμό) να έχει δημιουργήσει μια εικόνα αποχαύνωσης στην κρισιμότερη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας όπου το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας ασχολείται με τρίχες (εν προκειμένω του κ.Σαμαρα) αποστασιοποιημένο δήθεν και αηδιασμένο από την πολιτική. 
Θα πρέπει να καταλάβουν και μάλιστα γρήγορα ότι πολιτική όπως ορίζεται κατά έναν τρόπο αυτή δήλ. η δημόσια ζωή, οι δημόσιες υποθέσεις, τα κοινά: Aσχολούμαι με την / αναμιγνύομαι στην ~. Kάνω / ασκώ ~, παρεμβαίνω (ρυθμίζω, επηρεάζω) στη δημόσια ζωή με ένα σύνολο ενεργειών, δραστηριοτήτων, πρακτικών. 
Κοινώς θα πρέπει να διαμορφώσουν οι ίδιοι την πολιτική όπως την φαντάζονται (ελπίζω όχι όπως τον κ. Τρυφων-Σαμαρα) να συμμετέχουν σε υγιείς ομάδες κλπ γιατί εν τέλει αφηνόμενοι στο έλεος της Μυκονοποίησης και του Τρυφωνισμου δημιουργούν τις προϋποθέσει εκείνες στους κυβερνώντες να ασκήσουν την καταστροφική πολιτική τους ανεμπόδιστα. 
Όταν μάλιστα η είδηση αυτήν συνδυάστηκε από κάποιους με την παρουσία η όχι κόσμου στην παράσταση Ιφιγένεια εν Αυλίδι καταλαβαίνει κανείς το χάσμα που μας χωρίζει από του πρόγονους μας που τόσο εύκολα επικαλούμαστε κάθε φορά που κάποιος ξένος μας λοιδορεί , την στιγμή που αντικειμενικά πάνω στα θεμέλια του πολιτισμού που ξεκίνησαν εκείνοι δεν δημιουργήσαμε ΤΙΠΟΤΑ. 
Ευτυχώς ο κόσμος της Αλεξάνδρειας με την μαζική του παρουσία στις εκδηλώσεις έδειξε ότι ενδιαφέρεται και για άλλα πράγματα εκτός από τρίχες. 
Υ.Γ όποιος διαθέτει αυτόγραφο του Τ. Σαμαρά παρακαλείτε να μας ενημερώσει για να το προβάλουμε.