Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ερώτηση Βεσυρόπουλου (ΝΔ) στον υπουργό Υγείας για το ΕΚΑΒ στην Ημαθία

Το πρόβλημα της μη παραμονής ασθενοφόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο Νοσοκομείο της Νάουσας έφερε στη Βουλή με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με θέμα, τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Ημαθίας από την έλλειψη προσωπικού αλλά και την άμεση ενίσχυση του δυναμικού του.
Το σημαντικό αυτό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, έχει ως αποτέλεσμα…

την μη επαρκή επάνδρωση των ασθενοφόρων, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα στο χρόνο ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ σε έκτακτα περιστατικά, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό, πως δύναται να ενισχυθεί άμεσα το δυναμικό του ΕΚΑΒ, ούτως ώστε να επαρκεί το προσωπικό για την επάνδρωση των ασθενοφόρων, να ενισχυθούν οι βάρδιες και να υπάρχουν ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο Νοσοκομείο της Νάουσας όλο το εικοσιτετράωρο, με στόχο να αποφευχθούν τα σοβαρά προβλήματα στις βάρδιες του ΕΚΑΒ, που σαν αποτέλεσμα έχουν ολόκληρος ο νομός Ημαθίας να εξυπηρετείται με 2 (δύο) μόλις ασθενοφόρα κατά τις νυχτερινές ώρες και να παραμένουν χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και το Νοσοκομείο Νάουσας.
Η ερώτηση του βουλευτή στον υπουργό είναι η ακόλουθη:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι κάτοικοι της Ημαθίας αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα, ως προς το χρόνο ανταπόκρισης σε έκτακτα περιστατικά υγείας από το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της  έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ μειώθηκε αισθητά το τελευταίο εξάμηνο λόγω συνταξιοδοτήσεων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις βάρδιες του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα, ολόκληρος ο νομός Ημαθίας να εξυπηρετείται με 2 (δύο) μόλις ασθενοφόρα κατά τις νυχτερινές ώρες. Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα είναι οξύ και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας που δείχνουμε ως Κυβέρνηση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ενισχυθεί άμεσα το δυναμικό του ΕΚΑΒ στην Ημαθία, με δεδομένο ότι, η μείωση του προσωπικού καθιστά αδύνατη την επάνδρωση των ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και το Νοσοκομείο Νάουσας, καθότι παραμένουν κατά τη βάρδια στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.
Βέροια, 01 Αυγούστου 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
Απόστολος Φ. Βεσυρόπουλος