Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έχουμε ξεφύγει (απ’ τα αποδεκτά όρια)

Έχουμε χάσει κάθε μέτρο και όριο.
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Ρωσία και σε άλλες χώρες με αφορμή την καταδίκη από ρώσικο δικαστήριο των μελών του συγκροτήματος “Πούσι Ράϊοτ” (Pussy Riot), επειδή τραγούδησαν μέσα σε ορθόδοξο ναό.
Λέμε πως έχουμε χάσει κάθε μέτρο, γιατί τα ΜΜΕ στρέφουν το θέμα στο περιεχόμενο του πάνκ τραγουδιού (ήταν κατά του Πούτιν) και χάνουν το δάσος: δε βλέπουν πως υπήρξε βεβήλωση ενός χώρου ο οποίος είναι για κάποιους άλλους ανθρώπους ιερός.
Τι σημαίνει “πάνκ προσευχή”;; Δεν είμαστε από αυτούς που ξημεροβραδιάζονται στις εκκλησίες, το αντίθετο μάλιστα! 
Όμως τέτοια ρεζιλίκια που σκοπό έχουν την υποκίνηση του ενδιαφέροντος του κόσμου ή το κέρδος γενικότερα δεν έχουν θέση μέσα σε χώρους λατρείας. Γιατί αν έκαναν το ίδιο πράγμα σε χώρο που προορίζεται για συναυλίες ή σε κάποιο πάρκο, δεν νομίζουμε πως το θέμα θα είχε λάβει την ίδια δημοσιότητα! 
Μήπως λοιπόν ορθώς τις καταδίκασαν;
Μήπως λοιπόν ο χώρος δεν ήταν ο κατάλληλος;;
Και τώρα, μετά από όλη τη δημοσιότητα που κέρδισαν (και θα μεταφραστεί σε χρήμα), τα κορίτσια πουλάνε και ….αντίσταση!!! “Οι πελάτισσές μου δεν θα καταθέσουν αίτηση για χάρη” είπε ο δικηγόρος τους.
(άλλωστε, ποιος από όσους καταδικάζουν την απόφαση του δικαστηρίου έχει κάτσει να σκεφτεί τι θα γίνονταν αν οι “ήσυχες” αυτές κορασίδες έπρατταν το ίδιο πράγμα όχι σε μέσα σε μια ορθόδοξη εκκλησία στη Μόσχα αλλά σε έναν καθολικό ναό στη Ρώμη, σε μια συναγωγή στο Τελ-Αβίβ, σε ένα τζαμί στην Τσετσενία ή σε έναν ινδουιστικό ναό στη Βομβάη;;;)