Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από σήμερα η Εξισωτική Αποζημίωση του 2011

Όσοι έχουν έλλειψεις στα δικαιολογητικά μπορούν να τα συμπληρώσουν έως 31 Αυγούστου

Από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2011 με στόχο τη στήριξη των κτηνοτρόφων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες οικονομικές δυσκολίες λόγω και της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών.
Μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία έγινε αύξηση των πιστώσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση σε 160 εκατ. ευρώ και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις ελέγχων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 17 Αυγούστου εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι εντολές πληρωμής των δικαιούχων και στις 19 του μήνα πιστώθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς τους.
Η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας…

στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους. Συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ σε 69.014 δικαιούχους. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.
Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, διευκρινίζεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου να υποβάλουν μέσω των ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχός τους να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου.