Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σφοδρές συγκρούσεις στη βόρεια Συρία


Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν χθες και σήμερα στα βόρεια της Συρίας, στην περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία.

Μονάδες του πιστού (στο μεγαλύτερο τμήμα του ακόμη) στον Μπάσρ Αλ Άσαντ Συριακού Στρατού συγκρούονταν επί ώρες με τους αντάρτες, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας “Sana”. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, Σύροι συνοριοφύλακες απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης “ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων” από τη γειτονική Τουρκία στην περιοχή Ιντλίμπ.

Πάντως αρχίζει και γίνεται ισχυρότερη η αίσθηση πως…
οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη, ενώ οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι αντικυβερνητικοί στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι Σύροι αλλά μισθοφόροι που προέρχονται από άλλες χώρες και κάνουν λόγο για “τρομοκράτες”.
Στα ανησυχητικά της όλης υπόθεσης είναι η συγκέντρωση μεγάλης δύναμης πυρός από τρίτες χώρες, αφού αμερικανικά, ρωσικά και σκάφη προερχόμενα από ευρωπαϊκές δυνάμεις βρίσκονται ήδη (ή θα βρίσκονται εντός των επόμενων 2 ημερών) στην περιοχή.
Απ΄’ την άλλη εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι 2 Αμερικανοί που θέλουν τον Λευκό Οίκο (ο νυν πρόεδρος Ομπάμα και ο κυριότερος αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ) έσπευσαν να “καλύψουν” και να ενισχύσουν το Ισραήλ με διάφορες δηλώσεις αλλά και με συγκεκριμένες κινήσεις τους.