Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προσοχή στους απατεώνες

Μάθαμε ότι ξανάρχισαν πάλι οι επιτήδειοι να γυρνάνε και να ζητάνε επιστροφή “δανεικών” ή να “εισπράξουν” οφειλές προς το Δημόσιο (όλα τα παραπάνω υποτίθεται πως τα ζητάνε επειδή τα οφείλουν συγγενείς). 
Κρούσματα σημειώθηκαν ξανά τις ημέρες αυτές στην Αλεξάνδρεια και στη γύρω περιοχή και καλό θα είναι να ληφθούν κάποια μέτρα από τους ίδιους τους πολίτες, με σκοπό να ενημερωθούν οι ηλικιωμένοι συγγενείς ώστε να μην πάρουν δεκάρα τσακιστή οι απατεώνες.
Πάντως οι τύποι έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που δεν περιορίζονται στο να πάνε στο σπίτι ηλικιωμένων αλλά έχουν αρχίσει και τους σταματούν ακόμη και στο δρόμο!!
Κατά καιρούς, με αφορμή παρόμοιες υποθέσεις, όπου οι ηλικιωμένοι εξαπατήθηκαν, η Αστυνομία έχει δώσει οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίζονται από τους ηλικιωμένους τέτοιες περιπτώσεις: 
  • Να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα. 
  • Να ασφαλίζουν καλά το σπίτι τους ιδίως όταν κοιμούνται ή όταν πρόκειται να απουσιάσουν.
  • Να μη πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
  • Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης.