Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Α. Βεσυρόπουλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η Γενοκτονία 350.000 και πλέον Ελλήνων του Πόντου, και τα όσα συνέβησαν τότε, αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην Παγκόσμια ιστορία. Και αυτό γιατί, δεν ήταν μόνο οι πράξεις ένοπλης βίας, ήταν η υλοποίηση ενός σχεδίου ολοκληρωτικού ξεριζωμού σε βάρος του πιο σημαντικού τμήματος του πληθυσμού ολόκληρης της περιοχής, με πράξεις μαζικών εγκλημάτων κατά της ζωής, κατά της Ανθρωπότητας.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία, είναι ημέρα Μνήμης και απόδοσης Τιμής, για όλους εκείνους τους Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης, που με πρωτοφανή αγριότητα έχασαν τη ζωή και την πατρίδα τους και όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες.

Τα τελευταία χρόνια οι…

προσπάθειες των ποντιακών οργανώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προχώρησαν στη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, με στόχο να αναγνωριστεί η Γενοκτονία. Αποτελεί λοιπόν, χρέος μας, να στηρίξουμε την προσπάθεια και τον αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού να φέρει στα ξένα κοινοβούλια και οργανισμούς το ζήτημα της  Γενοκτονίας με σκοπό την Αναγνώριση της.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί για όλους τους Έλληνες ημέρα Εθνικού πένθους. Τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων συμπατριωτών μας που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, βιώνοντας τη θηριωδία και το μένος αυτών που ήθελαν να εξολοθρεύσουν τον ποντιακό ελληνισμό. Η αναγνώριση τη θυσίας τους από ολόκληρο το σύγχρονο κόσμο, πρέπει να γίνει πράξη, προκειμένου να διδαχτούν όλοι από την ιστορία, για να αποτρέψουμε αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. Ας κοιτάξουμε μπροστά, γνωρίζοντας ότι η Ποντιακή ψυχή και Παράδοση δεν μπορεί να σβήσει και θα συνεχίσει να «καίει» σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μαζί, οι Έλληνες, αποδεικνύουμε σε κάθε δυσκολία, ότι Ενωμένοι, με Αλληλεγγύη και Αποφασιστικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε.