Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Αλευράς κατέθεσε αιτημα για να συζητηθεί το θέμα των στρατοπέδων "φιλοξενίας" στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αίτημα για να συζητηθεί το θέμα των στρατοπέδων λαθρομετανάστευσης σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αλευράς.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία, χωρίς φωνές και κινήσεις εντυπωσιασμού, να ακούσουμε ποια είναι η θέση των 4 παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Και καλά θα κάνουν και οι 4 παρατάξεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Γιατί πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό θέμα, ΔΕΝ χωράνε περιστροφές ούτε παράτες, είναι θέμα που ενδιαφέρει το 101% των κατοίκων της περιοχής μας.
Συγκεκριμένα, το κατατεθέν χθες αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αναφέρει:
Αλεξάνδρεια 2 /4/2012
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
“ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΡΟΣ
Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα Όλγα Μοσχοπούλου
Αίτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:
Για την απόφαση ίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη ίδρυση-συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα 30 νέων κέντρων κράτησης-στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τα στρατόπεδα αυτά θα χρηματοδοτηθούν όπως τόνισε ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, με κονδύλια της ΕΕ, αφού υπάρχει και συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με τους «Ευρωπαίους εταίρους», και θα στοχεύουν στις απελάσεις των εξαθλιωμένων της παγκοσμιοποίησης.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στις προδιαγραφές των λεγόμενων κέντρων κλειστής φιλοξενίας εντάσσεται η εγκατάσταση τριπλής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ , ύψους τριών μέτρων. Η εξωτερική φύλαξη θα γίνεται από οπλισμένους αστυνομικούς και η εσωτερική από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας. Θα υπάρχει υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα με κάμερες CCTV). Η εγκατάσταση θα είναι χωρισμένη σε 4 τομείς, χωρητικότητας 250 ατόμων. Ο κάθε τομέας θα χωρίζεται σε πέντε πτέρυγες, όπου θα κρατούνται από 50 άτομα.
Επίσης, θα ιδρυθούν αστυνομικές υπηρεσίες (η κάθε μία θα διαθέτει 150 αστυνομικούς), ενώ κάθε στρατόπεδο θα φυλάσσεται από 300 φύλακες εταιρειών σεκιούριτι.
Σκοπεύουν να…

φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, λόγω της συνθήκης Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ. Σκοπεύουν να φυλακίσουν ακόμη και πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο για να τους επαναπροωθήσουν σε χώρες όπου κινδυνεύει η ζωή τους, παραβιάζοντας ωμά τα δικαιώματα των προσφύγων και τη Συνθήκη της Γενεύης.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, που δημιουργεί η Κυβέρνηση δεν θα λύσουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.
Μετατρέποντας , παλιά ακατάλληλα στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης για να φιλοξενήσει όπως ισχυρίζεται τους μετανάστες, δε διστάζει να τάζει θέσεις εργασίας στους άνεργους της περιοχής που θερίζει η ανεργία ενώ την ίδια στιγμή προσανατολίζεται να παραδώσει τη φύλαξη των “θηραμάτων” της σε ιδιωτικές εταιρείες που θα προσλαμβάνουν με μηνιαίες αποδοχές ,200 και 300 ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι σχεδιάζονται φυλακές ύψιστης ασφάλειας με τριπλά συρματοπλέγματα που δε θα κρατούν εγκληματίες, αλλά κυνηγημένους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ιμπεριαλιστική θηριωδία λαούς που η μοναδική τους παρανομία θα είναι ότι πιάστηκαν χωρίς χαρτιά. Χαρτιά που μπορεί να τους προμηθεύσει η ίδια η κυβέρνηση και είτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη χώρα που επιθυμούν, είτε να εργαστούν στη χώρα μας νόμιμα.
Προτείνουμε  το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας να πάρει απόφαση
 με την οποία να  απαιτεί από την κυβέρνηση:
1. Άμεση ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης -φυλάκισης μεταναστών.
2. Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες – πρόσφυγες, για να περιθάλπονται – σιτίζονται, στεγάζονται, να λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
3.Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ.
4. Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
5.Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
6.Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
7.Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών – προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάιν από την ΕΕ.
8.Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
9. Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν.
10.Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες – πρόσφυγες στις πατρίδες τους, πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα».
Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ