Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Που πάμε πάλι;

Στο “Παρόν” της εβδομάδας αυτή γίνεται αναφορά (ΕΔΩ) σε μια πιθανή στρατιωτική συμφωνία που κάποιοι θέλουν να κλέισει η Ελλάδα με χώρα του φλεγόμενου εδώ και τουλάχιστον 3 δεκαετίες Καυκάσου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “με κατάπληξη στο Ερεβάν (όπως επίσης στη Μόσχα και την Τεχεράνη) ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, παρέχοντάς του μάλιστα, παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια, που μπορεί να ανατρέψει τον συσχετισμό δυνάμεων! “.
Και όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, ο Αβραμόπουλος εμμένει σε μια συμφωνία του είδους αυτού, αφού του έχει ζητηθεί από το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι οι Αρμένιοι έχουν φτάσει στο σημείο (όπως αναφέρει το δημοσιεύμα) να προσφέρουν εκείνοι δωρεάν στην Ελλάδα όσα τυχόν αντιαεροπορικά συστήματα δεν τους είναι απαραίτητα, για να πειστούμε να μην κάνουμε καμιά κίνηση.
Για να δούμε (αν αληθεύει το άρθρο), που πάμε να μπλεχτούμε πάλι, με μυωπική εξωτερική πολιτική, χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και μια ματιά στα ιστορικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος…