Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γράμμα ΑΠΟ τον Άη-Βασίλη!!!

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθήσει να βλέπουμε παιδιά να γράφουν γράμμα στον Άη-Βασίλη.
Πλέον – “ένεκα η κρίσις” όπως θα έλεγαν στις παλιές ελληνικές ταινίες – τα πράγματα ανιστράφηκαν και ο Άη-Βασίλης έγραψε ένα γράμμα στα παιδιά.
Διαβάστε, γιατί φέτος θα δυσκολευτεί στη διανομή των δώρων:
Αγαπητά παιδιά την κάτσαμε τη βάρκα, 
λίγες μέρες πριν έρθει το 2012 και αισθάνομαι την ευθύνη να σας ενημερώσω πως φέτος λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν δύναμαι να σας παραδώσω τα δώρα σας.
Η διανομή των δώρων από τον Άγιο Βασίλη στην Ελλάδα είναι υπηρεσία μιας μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Στα πλαίσια της μείωσης των κρατικών δαπανών, δεν έλαβα ούτε δεκάρα τσακιστή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα δώρα δεν λείπουν αφού τα είχα αγοράσει τις προηγούμενες χρονιές με το κιλό από την Κίνα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καύσιμο να βάλω στο έλκηθρο. Αλλά εδώ φταίω και εγώ που συμφώνησα να αντικαταστήσω τους ταράνδους με δυο κινητήρες jet στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού επί διακυβέρνησης του συγχωρεμένου Κώστα Σημίτη.

Για να είμαι ειλικρινής, καλύτερα για μένα. Είναι λίγο σπαστικό να δουλεύεις παραμονή πρωτοχρονιάς ενώ όλοι οι άλλοι πίνουν και διασκεδάζουν. Άσε που το έλκηθρο είναι cabriole και παγώνει η ύπαρξη μου σε κάθε πτήση αν και φοράω τις λαχανί πιτζάμες μου κάτω από τη κόκκινη στολή και τα πορτοκαλί γαντάκια μου. 
Έτσι φέτος θα κάτσω σπίτι, θα παραγγείλω σουβλάκια και θα πλακωθώ στα τσιπουράκια. Γιατί έτσι μου αρέσει. Θα σκεπαστώ με ένα χοντρό φλις κουβερλί, θα ανάψω τη ξυλόσομπα και θα καούν οι καρβουνάρες. Η τηλεόραση δεν θα σβήσει και θα αλλάξω τον χρόνο με την εκπομπή “Στην υγειά μας”. Είναι φοβερή ψυχαγωγία να βλέπεις λεφτάδες και γλάστρες να χορεύουν και να γλεντούν με κέφι τρελό.
Όπως καταλαβαίνετε Άγιος Βασίλης υπάρχει, λεφτά για καύσιμο δεν υπάρχουν. Όμως αν θέλετε δώρα, θα σας προτείνω κάτι. Βάλτε μια αδιάβροχη μπουφανάρα, πάρτε τρίγωνα, κατσαρόλες, κροτίδες, βεγγαλικά, ντουντούκες και βγείτε στους δρόμους. Χτυπήστε κουδούνια, παράθυρα και τραγουδάτε κάλαντα. Μη ρωτάτε τους μεγάλους για να τα πείτε. Αν δεν ανοίγουν την πόρτα μην υποχωρείτε. Μπορεί να έχουν δυνατά την τηλεόραση και να μη σας ακούνε. Αναγκάστε τους να την κλείσουν. Πιέστε τους να ακούσουν τη φωνή σας.
Η βουβαμάρα της κρίσης πρέπει να σπάσει. Αν δεν έχουν λεφτά να σας δώσουν, ζητήστε τους χρόνο. Χρόνο για αυτούς, να σκεφτούν καθαρά. Δεν γίνεται να μην υπάρχει μέλλον.
Μπορεί να την κάτσανε τη βάρκα αλλά δε τη βουλιάξανε. 
Με χαρά, Άγιος Βασίλης