Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Ιθύνων νους" για τη Δικαιοσύνη ο Ευφραίμ. Με τα …ανήλικα και αθώα πολιτικά στελέχη που "παραπλανήθηκαν" όμως τι θα γίνει;

Το σκεπτικό του βουλεύματος υπ’ αριθμ. 3682/2011 (βάσει του οποίου αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του Ευφραίμ) είναι ξεκάθαρο: “…είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητας του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα.”
Γίνεται λοιπόν ευθεία αναφορά στο πρόσωπο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, την οποία και εξακολουθεί να κατέχει (πράγμα που καταρρίπτει τις αιτιάσεις αυτών που βλέπουν “διώξεις κατά της Ορθοδοξίας” και άλλα παρόμοια φαιδρά, αφού το θέμα σχετίζεται με το πρόσωπο και όχι με τον θεσμό που το πρόσωπο κλήθηκε να υπηρετήσει). Στη συνέχεια αναφέρεται μεταξύ άλλων:

…ενόψει του ότι ο κατηγορούμενος, που ήταν ο ιθύνων νους και εμπνευστής των ως άνω πράξεων, εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητά του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές, που με το κατηγορητήριο του αποδίδονται ότι έχει διαπράξει.
Πάντως οι πολιτικοί – γιατί δεν είχε να κάνει με αθώες, αγνές, αμόλυντες και άσπιλες κορασίδες ο Ευφραίμ – έχουν προλάβει να καλυφθούν, λόγω παραγραφών.