Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γικόνογλου σε Κουτρουμάνη: δώστε τις συντάξεις στο χρόνο που εξαγγείλατε

Επιστολή στον υφυπουργό Κουτρουμάνη έστειλε ο βουλευτής Ημαθίας (ΠΑΣΟΚ) Α. Γικόνογλου, με θέμα την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση των διαδικασιών συνταξιοδότησης και στην καταβολή των συντάξεων.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Σύντροφε Υπουργέ,
Αφορμή για την επιστολή μου αυτή είναι τα συχνά αλλά δίκαια παράπονα που δέχομαι από πολλούς συντοπίτες μου, οι οποίοι ενώ θεωρούνται συνταξιούχοι, στην πραγματικότητα δεν είναι. Και, αναφέρω ότι «δεν είναι», γιατί τυπικά συνταξιούχος είναι αυτός που πληρώνεται και όχι αυτός που περιμένει να πληρωθεί.
Καθημερινά, επισκέπτονται το γραφείο μου πολίτες οι οποίοι ενώ, λόγω γήρανσης, έχουν υποβάλει μήνες τώρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης στα ασφαλιστικά τους ταμεία (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΓΛΚ), δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση ή στη καλύτερη των περιπτώσεων ο αντίστοιχος ασφαλιστικός φορέας τους απαντά «πάρτε ξανά σε 4 μήνες και θα δούμε γιατί ακόμη είναι νωρίς».
Θεωρώ λοιπόν αδιανόητο το γεγονός, συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας οι οποίοι εργάστηκαν για δεκαετίες, να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο να πάρουν τα χρήματά τους και ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη δύσκολη χρονική συγκυρία που η κρίση μαστίζει τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές ανάγκες τους που εν προκειμένω αντιστοιχούν στην αγορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Σας καλώ, λοιπόν, να υλοποιήσετε άμεσα τις δικές σας εξαγγελίες που αφορούν αφ’ ενός τη μείωση του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών και αφ’ ετέρου το δικαίωμα των προς συνταξιοδότηση πολιτών να λαμβάνουν, ύστερα από αίτησή τους, το 80% της δικαιούμενης σύνταξης, γεγονός που δεν ισχύει για όποιον έχει εργαστεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστω και για ένα μήνα (παρ. 6 αρθρ. 15 του Ν.3607/2007).
Πρώτα από όλα ως Έλληνας πολίτης και στη συνέχεια ως Βουλευτής, ζητώ να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το θέμα των συνταξιοδοτήσεων σε ό,τι αφορά τη συμπίεση του χρόνου έκδοσής τους, διότι οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας από την απαξίωση και την εξαθλίωση που υφίστανται σήμερα.
Με Συντροφικούς Χαιρετισμούς,
Θανάσης Γικόνογλου
Βουλευτής Ημαθίας