Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όλα από κάπου αρχίζουν

Αν σας θυμίσει το “…we need global governance, global financial governance, and we need it fast” που είπε κάποιος γνωστός μας, μην απορείτε! Καθόλου μην απορείτε, σιγά-σιγά εκεί μας πάνε και ο καθένας παίζει το ρόλο που πρέπει για να πάμε προς εκείνη την κατεύθυνση. Αν γλυτώσουμε, θα είναι από σπόντα και θα οφείλεται είτε στις αντιδράσεις των κοιμώμενων για την ώρα λαών, είτε σε άλλος παράγοντες (όπως ο γερμανικός σωβινισμός).
Διαβάστε τώρα και τι είπε το εκ Παρισίων κορίτσι:

Τη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής κυβέρνησης στην Ευρωζώνη πρότεινε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung , υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι η οικονομική κυβέρνηση πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις 16 χώρες της Ευρωζώνης, αλλά να μπορούν να προστεθούν στη συνέχεια και άλλες χώρες. Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε το μοντέλο αυτό «Φόρμουλα 16 συν».

 Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, η οικονομική κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει την έγκρισή της κάθε φορά που μία χώρα παίρνει αποφάσεις οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στις άλλες χώρες.

Η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις Λαγκάρντ πάντως, ήρθε από το Βερολίνο και ήταν αρνητική. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράϊνερ Μπρούντερλε χαρακτήρισε κακή την πρόταση λέγοντας: «Μια τέτοια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση δεν αποτελεί ένα καλό σχέδιο. Εκείνος, ο οποίος τείνει προς μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση οδεύει σε έναν κακό δρόμο».
tanea