Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ρουμπινί: η έξοδος από το ευρώ η μόνη λύση για την Ελλάδα


Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί είπε κάτι το οποίο πολλοί Έλληνες λέμε εδώ και χρόνια, τουλάχιστον 2. Από την απαρχή της κρίσης δηλαδή, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2008.
Σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα και η οποία διοργανώθηκε από εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, ο Ρουμπινί είπε κάτι το οποίο πολλοί αρνούνται να δουν γιατί δεν τους συμφέρει: είπε ότι η Ελλάδα αν θέλει να δει κάποιο φως και να βγει από την οικονομική κρίση αλλά κυρίως από την ύφεση που την πλήττει θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη και μάλιστα σύντομα!
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επιβολή φόρων φέρνει ύφεση και παγιδεύει τη χώρα σε υψηλό χρέος. Προς την ίδια κατεύθυνση επισήμανε ότι λειτουργούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες όπως είπε βραχυπρόθεσμα δημιουργούν μείωση εισοδημάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση της ανεργίας, πτώσης της κατανάλωσης και της ζήτησης. Η χώρα κινδυνεύει να πέσει σε οικονομική στασιμότητα και υψηλή ανεργία.