Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμμονές, αγγλικούλια, κέρδη και το …αγροτικό του μικρού


Η επιμονή της οικογένειας δεν περιγράφεται! Αφού ο λαός της ΝΔ την έστειλε στο σπίτι και επέλεξε Σαμαρά (μόλις 12 μήνες πριν) η Θεοδώρα επανακάμπτει – ή τουλάχιστον έτσι νομίζει πως θα κάνει – αρχικά χθες Δευτέρα με δήλωσή της και στη συνέχεια στις 21 τρέχοντος με ανακοίνωση για το νέο κόμμα που θα ιδρύσει.



Που ζει ακόμη αδυνατώ να το καταλάβω, αφού από ότι φαίνεται και η ίδια αδυνατεί να καταλάβει πως ο κόσμος ΔΕΝ τη θέλει (και το απέδειξε όταν του δόθηκε η ευκαιρία). Ωραία η δήλωση της, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει “….Οι πολίτες αποδοκίμασαν τη νοοτροπία, τις πρακτικές και τις στρατηγικές επιλογές των κομματικών ηγεσιών. ….. Η κοινωνία απαιτεί εθνική συνεννόηση, ζητά ειλικρίνεια, θέλει δράση και περιμένει να δει αποτελέσματα.

Δηλαδή όλα αυτά που και η ίδια δεν έκανε όταν ήταν στην πολιτική ηγεσία του ενός εκ των δυο μεγάλων κομμάτων.
Γιατί αν και τότε πρέσβευε όλα αυτά δε μιλούσε όταν διεκδικούσε αρχηγία; ή μήπως τις αποφάσεις τις λάμβανε το παλικάρι στη Ραφήνα; Γιατί και έτσι να είναι, τότε η ίδια δεν έχει προσωπική διαπραγματευτική ισχύ και στόφα ηγέτη!!

σημείωση 1: ο μικρός Μπακογιάννης θα κάνει τελικά το ….αγροτικό του στο Καρπενήσι
σημείωση 2: βλέποντας ειδήσεις άκουσα κάποια κυβερνητικά στελέχη σε συνεντεύξεις στην tv. Πως το μιλάνε το αγγλικό ρε;;
σημείωση 3: αυτές ειναι εκλογές! Μόνο πραγματικά κερδισμένο το ΚΚΕ αλλά όλοι λένε πως κέρδισαν. Τέτοιος λαός ανοιχτοχέρης που τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, πουθενά αλλού….

3 απαντησεις στο “Εμμονές, αγγλικούλια, κέρδη και το …αγροτικό του μικρού”

επειδή τελείωναν οι διαθέσιμοι χαρακτήρες κάτι ακόμη: το “αριστερά”, “δεξιά”, “Κέντρο” κλπ κλπ έχω πάψει να τα χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Προτιμώ το “συντηριτική παράταξη”, “προοδευτική” κλπ κλπ. Αν και αυτό πάλι είναι λάθος, αφού μπορώ κάλλιστα να σου υποδείξω 2-3 “προοδευτικούς” πολιτικούς που είναι “συντηριτικοί” (με την έννοια που σου περιγράφω) και το αντίστροφο.

Πάντως το “εγκλωβισμένοι” που λέω παραπάνω δε σημαίνει και σιδεροδέσμιοι. Απλά σημαίνει πως δεν έχουν χώρο πολιτικής έκφρασης εντός κοινοβουλίου. Και μια Ντόρα ή ένας Βενιζέλος του παραδείγματος δεν μπορούν να τους το προσφέρουν, αυτοί ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Πάμε για άλλα, πιο φρέσκα, πιο νέα, και κυρίως πιο καθαρά (από κάθε άποψη).

Αγαπητέ φίλε “ανώνυμε” (ε τι να κάνω, δεν υπέγραψες οπότε επέτρεψε μου να σε λέω έτσι!),
έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες πως είμαι απ’ έξω και το αποδέχομαι γι αχάρη της κουβέντας. Γνωρίζω αρκετά αλλά όχι λεπτομέρειες και βάθος (ίσως και όχι όμως).
Το οτι το Μητσοτακεΐκο αντιμετωπίστηκε ως νεροκουβαλητής στη ΝΔ είναι αληθές (δεν έκανα εγώ την “διευρυνση” το ’78, ο παππούς Καραμανλής την έκανε για να μπορέσει μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 1980). Όχι όμως ότι βγήκε και χαμένο το σοι από την όλη κατάσταση, μην τρελαθούμε κιόλας!!!
Απλά η ολη ιστορία μου φέρνει στο νου μια εικόνα του μέλλοντος: τον Βενιζέλο ας πουμε (για να πάρουμε κάτι αντίστοιχο – όχι σε κιλά, μην το ξεφτιλίζουμε το θέμα, για πολιτικό εκτόπισμα μιλάω, το αντίστοιχο της Ντόρας ας πούμε στο ΠΑΣΟΚ). Είναι λοιπόν σα να λέμε πως θα βγει σε 1 χρόνο και θα πει τα ίδια με τη Ντόρα. Το βλέπεις λογικό; Τόσα χρόνια καβάλα στο άλογο, χωρις να κάνουν τίποτε ουσιαστικό για εμάς τους πολίτες, τι έγινε; Είδαν ξαφνικά το “φως το αληθινόν” και άλλαξαν; Συνυπεύθυνοι είναι για το χάλι και η Ντόρα και ο π.χ. Βενιζέλος, με τον Καραμανλή και το Σημίτη/Παπανδρέου αντίστοιχα. Οφείλουν να πάνε σπίτι τους και άμεσα.

Η άποψή μου για το άλλο θέμα; Η αριστερά στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά και το ξέρεις. Εξαργύρωσε αγώνες άλλων (συμπεριλ. και “δεξιών”) και μετά άααααραξε! Η αριστερά στην Ελλάδα είναι του σαλονιού, γιαλαντζί αριστεροί, κακέκτυπα του παρελθόντος που αγωνίζονταν πραγματικά. Τίποτε περισσότερο.

Τέλος εκείνο το “παρυφές” που μου προσάπτεις δεν το κατάλαβα. Εσύ από όσα γράφω και φωνάζω αυτό κατάλαβες ρε γαμώτο; “Παρυφές”; Πάντως σε διαβεβαιώνω πως είμαι πολύ πιο …δεξιά (πάντα εντός της Αριστεράς) από όσο νομίζεις. Γιατί υπάρχει και μια άλλη πολιτική άποψη η οποία στην Ελλάδα δεν πρόκειται πλέον να εκπροσωπηθεί ποτέ ξανά αυτόνομη και θα μένει εγκλωβισμένη είτε στο ένα είτε στο άλλο μεγάλο κόμμα.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΙΜΟ !
ΟΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ – ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ – ΚΕΝΤΡΩΟΙ (ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ)
ΟΤΑΝ ΕΜΑΣ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΞΕΣΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ , Η ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ τους ΕΚΦΡΑΖΕΙ. ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΛΕΩ» ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΑΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΣΙΜΟ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.