Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

5.750 αιτήσεις για φ/β στη ΔΕΗ

Τις 5.750 φτάνουν οι αιτήσεις των αγροτών στη ΔΕΗ από όλες της περιοχές της χώρας, προκειμένου να λάβουν την «πολυπόθητη» άδεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων στα κτήματά τους. Τα παραπάνω ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής Τύπου της ΔΕΗ, κ. Κίμωνας Στεριώτης.

Την ίδια στιγμή όμως οι περισσότεροι αγρότες σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο είναι έντονα προβληματισμένοι αφού πολλοί είναι αυτοί που επένδυσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μελέτες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και τώρα πληροφορούνται ότι ελάχιστες αιτήσεις θα μπορέσουν τελικά να ικανοποιηθούν.
Όπως έγινε άλλωστε γνωστό, μόνο μια στις πέντε αιτήσεις αγροτών για εγκατάσταση φ/β θα ικανοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο για την κατανομή των ΑΠΕ στην Ελλάδα μέχρι το 2020, που παρουσίασε το ΥΠΕΚΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, κας. Τίνα Μπιρμπίλη, το 1/3 της συνολικής «πίτας» των φωτοβολταικών και συγκεκριμένα 500 MW έως το 2014 και 750 MW από εκεί και πέρα και μέχρι το 2020, παραχωρεί στους αγρότες το ΥΠΕΚΑ.

πηγή: Αγρότυπος

Σχόλιο δικό μου: από την αρχή τα λέγαμε πως στο τέλος οι αγρότες θα βρεθούν και χρεωμένοι από πάνω (ΕΔΩ αλλά και αλλού), ακόμη και αν έχει δίκιο στο 0,5% το δημοσίευμα! Ορισμένοι πήραν έναν τομέα της λεγόμενης “νέας επιχειρηματικότητας” και τον ξεφτίλισαν – χρεώνοντας τους ήδη κατεστραμμένους αγρότες με κάθε είδους έξοδα για τους φακέλους τους – όπως συνήθως γίνεται στη χώρα μας. Άσε που κάποιοι άλλοι δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα αιολικά…