Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΑΙΔΑ

Καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους τη λειτουργία παραρτήματος δημοτικού σχολείου προοριζόμενο μόνο για τσιγγανόπαιδα στο Εργοχώρι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ημαθίας. Επίσης, με ανοιχτή επιστολή τους προς την υπουργό παιδείας επισημαίνουν το θέμα γενικευμένου εκπαιδευτικού αποκλεισμού των Ρομά.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Καταδικάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την άκρως ρατσιστική ενέργεια της λειτουργίας παραρτήματος δημοτικού σχολείου προοριζόμενο μόνο για τσιγγανόπαιδα στο Εργοχώρι, υπό τις ευλογίες του Δήμου Βέροιας. Το γεγονός αυτό που παραπέμπει σε πρακτικές άλλων εποχών, θα συμβάλλει στον ολοένα και μεγαλύτερη γκετοποίηση των παιδιών αυτών έως τον πλήρη αποκλεισμό τους από κάθε ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν ομαλά και να ενταχθούν χωρίς διακρίσεις στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της πόλης. Εξάλλου το γεγονός της δημιουργίας του παραρτήματος –γκέτο έχει καταδικασθεί και από το ελληνικό παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα και με το από 24 Ιουνίου 2010 Δελτίο τύπου. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει περισσότερο. Κανένα παιδί δεν είναι πιο σημαντικό από το άλλο. Η φυλή δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο κατάταξης των ανθρώπων.

Για τους Οικολόγους Πράσινους Ημαθίας

Καραγαβριηλίδης Σίμος

Λογγινίδης Παναγιώτης

Δική μου παρατήρηση: πότε θα τελειώνουμε με το θέμα των “μειονοτικών” σχολείων κάθε είδους σε αυτή τη χώρα κανείς δεν ξέρει. Γιατί δεν είναι μόνο οι Ρομά, υπάρχουν και τα λεγόμενα “μειονοτικά” σχολεία στη Θράκη τα οποία στην ουσία θέτουν στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες παιδιά πομακικής καταγωγής, ρίχοντάς τα στα νύχια του γείτονα (ο οποίος ούτε εθνοτική αλλά ούτε και φυλετική σχέση με αυτά έχει).