Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (;) ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Το ότι η ΕΕ έχει βαλθεί να εξαφανίσει τον αγροτικό τομέα, αυτό είναι δεδομένο. Όπως επίσης δεδομένο είναι και το γεγονός οτι αυτά που η ΕΕ λέει και προτίθεται να κάνει δεν είναι και ευαγγέλιο ή τα καλύτερα για τους αγρότες και πρέπει ντε και καλά να τα εφαρμόζουμε και στη χώρα μας.

Πάντως σήμερα τα “αγροτικά” portals έχουν εκτενείς αναφορές στην πιθανότητα εξεύρεσης κάποιας λύσης, ώστε να αποζημιωθούν (;) οι ροδακινοπαραγωγοί που επλήγησαν από την απεργία των αυτοκινητιστών (αν και προσωπικά το θεωρώ απίθανο, γιατί η τρόικα είναι στη γωνία και περιμένει, ενώ αυτό θα “ανοίξει στην όρεξη” και σε άλλες παραγωγικές τάξεις που επλήγησαν από την απεργία), αλλά και στο νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Κάποια πράγματα διορθώνονται, κάποια όχι ενώ αυτό που μένει αποτυπωμένο στη μνήμη είναι το γεγονός ότι
καταργούνται οι υποτροφίες ύψους 4.000 ευρώ σε αγροτόπαιδα με μειωμένο οικογενειακό εισόδημα που περνούν στο πανεπιστήμιο.

Είπαμε: οδεύουμε ολοταχώς στην εποχή της δεκαετίας 1950-1960, όταν οι μη έχοντες αγρότες-γονείς δεν μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Πάμε ολοταχώς προς την κοινωνία του 1/3…