Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΗΜΕΡΑ 1 μ.σ. (μετά τη στήριξη)


Άργησε.
Άργησε υπερβολικά να έλθει η στήριξη σε κάποιον εκ των διεκδικητών της υποψηφιότητας για τη δημαρχία από τη Νέα Δημοκρατία. Περίπου 1 μήνα και κάτι.
Θα μου πείτε, “
δουλειά δεν είχε η ΝΔ, με εμάς στην επαρχία θα ασχολούνταν;” και θα έχετε και δίκιο, αφού εδώ ακόμη καλά-καλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτε σε μεγάλες πόλεις.
Όμως εδώ (όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας) μιλάμε για πραγματικές μάχες. Που δίχασαν βαθιά την παράταξη και την εξέθεσαν με τρόπο ανεπανόρθωτο στα μάτια των φίλων/ψηφοφόρων της. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την πολιτική, συνέτεινε η καθυστέρηση αυτή στην “αποκαθήλωση” όσων απέμεναν.

Τελικά η στήριξη πήγε στο νυν Δήμαρχο Πλατέος, στο Φώτη Δημητριάδη. Και η αναζήτηση ολοκληρώθηκε, τερματίζοντας ταυτόχρονα και μια διαμάχη που εξέθεσε πολλούς. Προς τιμή τους, αμφότεροι οι υποψήφιοι για τη στήριξη/χρίσμα – οι οποίοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα που μπορεί να οδηγήσει το ρήγμα – κινούνταν με διακριτικότητα και δεν προέβησαν σε δηλώσεις που έριχναν λάδι στη φωτιά. Σε αντίθεση με άλλους, “συνεργάτες” ας τους χαρακτηρίσω…

…για να καταλαβαινόμαστε, που όξυναν και πόλωναν καθημερινά την κατάσταση.
Και επιτέλους τελείωσε και εκείνο το ατελείωτο ρεζιλίκι, που τη μια μέρα λάμβανε τη στήριξη ο εις και την επόμενη ο έτερος διεκδικητής.

Τι φέρνει η επόμενη μέρα; Πολλά, όχι μόνο στον συντηρητικό χώρο της περιοχής αλλά και στην άλλη, στην αντίπερα όχθη.
Από τη μια (στα …δεξιά) υπάρχουν πλέον ορισμένοι αλαζόνες “συνεργάτες” – Φώτη Δημητριάδη να τους συστήσεις νηφαλιότητα – που από χθες λειτουργούν σα να πήραν ξανά την …Πόλη! Κάθε άλλο παρά καλές υπηρεσίες θα προσφέρουν στο εξής στο συνδυασμό σου. Ας σιωπήσουν, ας δουλέψουν για αυτόν και ας κόψουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Στην ουσία ο αγώνας τώρα ξεκινάει.

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που ήταν οι υποστηρικτές του έτερου υποψηφίου, του Π. Γκυρίνη: τι θα κάνουν από σήμερα; Οι παλαιότερες δηλώσεις τους για την επόμενη ημέρα (επίσημες και ανεπίσημες), αν υλοποιηθούν στο 1/10 τότε θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον έχοντα τη στήριξη της ΝΔ και θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τον άλλο υποψήφιο για τη θέση του δημάρχου.

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις όσων τηρούσαν καθαρά πολιτική (μη ξεκάθαρη δηλαδή) στάση: “θα πάμε με όποιον πάρει τη στήριξη” έλεγαν, προσπαθώντας να σταθούν σε δυο βάρκες! Εκεί η επιστροφή στο σπίτι είναι σίγουρη.

Από την άλλη πλευρά η κατάσταση δεν είναι επίσης ξεκάθαρη, αφού υπάρχουν 2 “μέτωπα”: άνοιξε μεν ο δρόμος για όσους ΔΕΝ είναι Νέα Δημοκρατία αλλά ήταν με το Φώτη Δημητριάδη, τους “λύθηκαν τα χέρια” όπως λέει ο λαός μας. Ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η χθεσινή στήριξη τους έβγαλε σε χρόνο dt από αυτή τη θέση. Τώρα μπορούν να κινηθούν όπως ακριβώς το επιθυμούν, στην κατεύθυνση που αυτοί επιθυμούν.
Όμως υπάρχουν και αυτοί που ήταν με το Φώτη Δημητριάδη μέχρι πριν από λίγο καιρό αλλά ανήκουν στη ΝΔ. Η στάση τους δεν θα είναι και τόσο “αίνιγμα”, αφού ο δρόμος και για αυτούς είναι προδιαγεγραμμένος: οδηγεί ή στο σπίτι ή στον αντίπαλο του παλαιού τους αρχηγού. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής οξυδέρκειας, ελιγμών και προσωπικών επιλογών.

Και για το τέλος έχουμε και έναν βουλευτή, ο οποίος από την όλη ιστορία βγαίνει “λαβωμένος” πολιτικά. Ο Μ. Χαλκίδης δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε χειρότερη θέση από αυτή που είναι σήμερα. Στην ουσία δεν του “βγήκε” τίποτε! Πικραμένος – και μεταξύ μας όχι άδικα, αφού στο κάτω κάτω είναι ο μοναδικός βουλευτής του νομού και θα έπρεπε να έχει ένα λόγο παραπάνω – οδηγήθηκε σε κινήσεις και δηλώσεις (επίσημες και όχι) που πιθανότατα θα του κοστίσουν πολιτικά. Ειδικά δε μετά την επιλογή από την Αθήνα υποψηφίων που κάθε άλλο παρά φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν είναι. Και με δεδομένες τις κατά καιρούς δηλώσεις του, τη διαδικασία σε αλλαγές τομεαρχών στη ΝΔ που ήδη ξεκίνησε αλλά και την πρόθεση της Κυβέρνησης να φέρει μέσα στο φθινόπωρο για συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μονοεδρικές, τότε τα περιθώρια για τον ίδιο στενεύουν υπερβολικά.

*όταν γράφω για “επιστροφές στο σπίτι” το πράγμα είναι ξεκάθαρο: είτε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αντιληφθούν έγκαιρα την κατάσταση που διαμορφώθηκε και θα πρέπει να προτιμήσουν να ιδιωτεύσουν (κινούμενοι ίσως στο παρασκήνιο) είτε θα φανούν ανίκανοι να “διαβάσουν” την κατάσταση και να διαχειριστούν το πολιτικό τους μέλλον και την ιστορία τους και θα προτιμήσουν να ζητήσουν (παρά τα όσα κατά καιρούς έκαναν ή δήλωσαν) την ψήφο του ρουμλουκιώτικου λαού. Και τότε ίσως να έλθει κάποιο αποτέλεσμα που θα τους σοκάρει.

2 απαντησεις στο “ΗΜΕΡΑ 1 μ.σ. (μετά τη στήριξη)”

Ποιά μάσκα μωρε; Ας είμαστε λιγάκι σοβαροί!
Όσο για τη “γραμμή”, που την είδες; Επίσης, είναι κορόϊδα όσοι ακόμη νομίζουν πως μπορούν να …περνάνε “γραμμές”, “τρίγωνα” και άλλα γεωμετρικά σχήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Και ακόμη πιο κορόϊδα είναι αυτοί που παραμυθιάζονται και εξακολουθούν να πιστεύουν πως κάποιοι δύνανται να περνούν “γραμμές”. Πέρασαν – ευτυχώς – αυτές οι εποχές. Αν και ορισμένοι συμπολίτες μας εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις και υποδείξεις “γραμμών” και να υποκύπτουν (για δικούς τους λόγους, δεν κατηγορώ κανέναν).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το πρώτο σχόλιο το δημοσιεύω για ένα και μόνο λόγο:είναι ΚΑΙ επι προσωπικού. Υπο άλλες συνθήκες δεν θα το αναρτούσα ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή είναι grammeno sta ellinika. Για κανένα άλλο λόγο. Αλλά που να “γλυτώσω” μετά…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.