Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ…

της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας

Μαθήματα δύναμης

Η ζέστη αυτές τις ημέρες ανυπόφορη. Ανυπόφορη και η μη δυνατότητα να βρίσκεσαι σε μια παραλία κάθε μέρα. Ιδιαίτερα οι εφηβικές ηλικίες, βρήκαν την λύση στη Βέροια και στις λίμνες του Αλιάκμονα. Δροσιά, μπύρες, καφέ, μουσική, κουβέντα και καγιάκ. Καγιάκ δωρεάν, για τους πάντες, εκεί στους χώρους της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας.

Δυο βήματα από τη Βέροια, δεκάδες πιτσιρικάδων κάθε μέρα, απολαμβάνουν τα δροσερά νερά και διασκεδάζουν χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ΕΥΡΩ. Στις 8 και 10 Αυγούστου, έμελε όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, να πάρουν μαθήματα δύναμης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η ΑΛΛΗ ΟΨΗ (http://alli-opsi.gr/), στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, προσέθεσε και καγιάκ. Γέμισε η παραλία από κόσμο. Μεταξύ αυτών και τα παραπληγικά άτομα ( ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ) του προγράμματος, με τα αναπηρικά αμαξίδια. Ότι για όλους μας είναι αυτονόητο, γι ΄αυτά τα παιδιά ήταν διαδικασία. Κι όμως! Με το γέλιο να μην απουσιάζει ούτε λεπτό, εθελοντές και εκπαιδευόμενοι, χόρτασαν, δροσιά και φυσικό χώρο. Στο τέλος ήρθαν και οι ερωτήσεις για το πώς τους φάνηκε η εμπειρία αυτή. « Δεν ξέρω. Είναι μαγεία. Θέλει ποιητή να το αποδώσει και εγώ δεν είμαι».

Παιδιά από Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Κρήτη, μας έδωσαν μαθήματα δύναμης.