Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΧΑΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΔ.
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ
ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ-ΧΑΛΚΙΔΗ
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 

Χαμός στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Η σημερινή συνέντευξη του βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη στο Ράδιο Αλεξάνδρεια άνοιξε πληγές (ή έξυσε παλαιότερες), αφού ειπώθηκαν πολλά, με πολλούς αποδέκτες.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε ονομαστικά στο Λάζαρο Τσαβδαρίδη και στις αιχμές που αυτός άφησε για το πρόσωπό του στον ίδιο ραδιοσταθμό προ ημερών, λέγοντας για αυτά που του καταλόγισε ο πρώην βουλευτής. “22 χρόνια είμαι στο πολιτικό προσκήνιο της Ημαθίας. δεν δίνω δικαίωμα σε κανένα να λέει πως και οι 300 είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!“, είπε. “Αν υπάρχουν άνθρωποι που άπλωσαν το χέρι στο μέλι – από όλα τα κόμματα – να τους στήσουν πραγματικά στον τοίχο“.
Έκανε ευθεία αναφορά στα έξοδα που έγιναν από τον τελευταίο (“δεν έφερα εγώ τραγουδίστριες, ούτε πήγα σε μπουζουξίδικα 2.000 κόσμο, ούτε είχα φιέστες με τον Κιλτίδη“, είπε χαρακτηριστικά).

Στη συνέντευξη παρενέβη τηλεφωνικά ο Λαζ. Τσαβδαρίδης – με την προϋπόθεση να μη γίνει διάλογος, όπως ζήτησε ο καλέσμένος των Ρ. Καραλιόπολου & Τ. Καμπάνη – και μίλησε για το διορισμό της κόρης του τελευταίου στην Αγρογή (μια υπόθεση για την οποία σε αυτό το blog είχα ανάρτηση ήδη από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, δείτε ΕΔΩ), του γιού του στο ΚΕΠ Μελίκης και κάποιας ανιψιάς του στην ΕΛΒΙΖ. “Μετά ας μιλήσουμε για ήθος” είπε ο πρώην βουλευτής, ο οποίος συνέχισε: “Αυτά προς το παρόν. Για τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε αρμοδίως“, υπονοώντας ίσως πως το θέμα θα καταλήξει σε κάποιο δικαστήριο (??).
Απαντώντας μετά ο Μ. Χαλκίδης είπε για το διορισμό της κόρης του στην “Αγρογή” και είπε πως όπως όλοι έτσι και αυτή δικαιούται να εργαστεί, μίλησε για το γιο του και είπε πως επειδή έληξε η σύμβαση stage που είχε δεν εργάζεται πλέον στο ΚΕΠ Μελίκης. “Όποιος έχει τίποτε το επιλήψιμο εναντίον μου να πάει στα δικαστήρια, είπε αναφερόμενος στον Λ. Τσαβδαρίδη, αλλά να εμφανιστεί σε αυτά, να μην κάνει ότι έκανε με την ένσταση του“.
Για τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές είπε πως ο Γ. Μιχαλιάς ΔΕΝ ήταν ο εκλεκτός του και πως απλά επέλεξε να τον στηρίξει επειδή ήταν νέος και όχι φθαρμένος λόγω συνεχούς παρουσίας στα κοινά.
Τέλος – και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον – αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές. “Η ΝΔ θα πάει σε διαδικασίες στήριξης κυρίως στους μεγάλους Δήμους, πιθανότατα όμως θα δει και άλλους μικρότερους Δήμους“, είπε χαρακτηριστικά. ” Θα μετρήσουν όμως και τα γκάλοπ που θα γίνουν αλλά και άλλες παράμετροι”.
Για τη Βέροια είπε, ερωτόμενος για την φερόμενη υποψηφιότητα Τσαβδαρίδη:”θεωρώ ότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών έδειξε οτι πρέπει να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή”!!
Για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας και τις υποψηφιότητες από ΝΔ μεριά ήταν ξεκάθαρος και έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. “Έχω εκφράσει κατά το παρελθόν την άποψή μου ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας πρέπει να είναι από την πόλη της Αλεξάνδρειας. Το είπα πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε υποψηφιότητα, ούτε του κ. Δημητριάδη, ούτε του κ. Δριστά. Αν δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα – από την έδρα – ίδωμεν. Πάντως βιάστηκαν όσοι έτρεξαν γρήγορα, βιάστηκαν όσοι θεωρούν πως θα σέρνουν το κόμμα ανάλογα με το πως τους βολεύει κάθε φορά, όσοι πήγαν στο Μιχαλολιάκο…. η στήριξη θα δοθεί σε αυτόν που θα θελήσει η κοινωνία… ….θα μετρήσουν τα πάντα, είναι ΟΛΑ ανοιχτά”.
Τέλος σε ερώτηση για το αν είναι ικανός ο Φώτης Δημητριάδης είπε: “δεν το ξέρω, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα στηρίξω αυτόν που θα επιλεγεί, οποιοσδήποτε άλλος θα με έχει απέναντί του“.
Συμπεράσματα δικά μου: το ….πανηγύρι άρχισε και η ΝΔ δεν πρόκειται να βγει ενωμένη από την όλη ιστορία. Όσο για τα δημοτικά; Άδειασε τον νυν Δήμαρχο Πλατέος και όσους έσπευσαν να τον υποστηρίξουν. Όσο για την άποψη του περί υποψηφίου δημάρχου από το κέντρο του δήμου (τον ρώτησα μετά τη λήξη της συνέντευξης και δεν απάντησε) είναι γνωστό το ερώτημα που θέτω και μένει αναπάντητο από όλους: Τι σημαίνει “από την Αλεξάνδρεια;”. Ο Παπαγεωργόπουλος ή ο Κακλαμάνης είναι από το Συντριβάνι ή από το Κολωνάκι;
Γιατί (χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανένα, μην πάει ο νους σας στο… πονηρό) αν λειτουργούμε έτσι, τότε τι σκατά τον θέλαμε τον Καλλικράτη; Είναι “αυτοί” & “εμείς”; Το “κέντρο” και οι “τριγύρω”;

2 απαντησεις στο “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”

Ο Χαλκίδης θυμάται τι έγινε όταν στήριζε υποψηφίους (Δημητριάδη) που ήταν κόντρα στο επίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (Δριστά); Τώρα θυμήθηκε οτι πρέπει να στηριχθούν όσοι έχουν το χρίσμα;
Πολιτική a la carte κάνει ο φίλος Χαλκίδης. Και μετά το πάιζει και κομματικός. Άραγε στην Αθήνα που τόσο ανέφερε στη συνενετευξη του ξέρουν τη ζιμιά που έκανε στη ΝΔ τότε;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.