Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ…

Μου ήρθε ένα σχόλιο, για μια παλιά ανάρτηση (του Ιανουαρίου!).
Το θετικό είναι πως διαβάζετε και τις αναρτήσεις που είναι παλιότερες, πράγμα που σημαίνει ότι ενδιαφέρον υπάρχει ακόμη και για τα …παλιά του blog αυτού.

Όμως, επειδή βρήκα το συγκεκριμένο σχόλιο αρκετά ενδιαφέρον – ίσως επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούω από πολλούς πράγματα παρόμοια με αυτά που αναφέρει – αποφάσισα να μην το αφήσω ως σχόλιο και να το αναρτήσω. Φυσικά, όπως και για κάθε άλλο σχόλιο, η ανάρτησή του δε σημαίνει απαραίτητα πως συμφωνώ με όσα πραγματεύεται. Ξαναλέω, πρόκειται για πράγματα που ακούγονται με μεγάλη συχνότητα τις τελευταίες ημέρες. Και οι υποψήφιοι οφείλουν να τα λάβουν υπόψη τους.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΉ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ, ΠΟΛΛΆ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΌ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ;
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥς ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥς ΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

4 απαντησεις στο “ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ…”

Έχει απόλυτο δίκιο ο συμπολίτης μας. Οι “σωτήρες” του τόπου επιθυμούν να έχουν και άλλες ευκαιρίες για να ολοκληρώσουν το “έργο” τους.
Μακάρι να μπορούσαμε να τους στείλουμε όλους στα σπίτια τους.

πολυ καλη ενεργεια να αναδειχθει το συγκεκριμενο σχολιο.
ευγλωτο , εκφραζει αριστα τη αγωνια του υγειως σκεπτομενου δημοτη.
γιατι ομως ανωνυμα ?
ως ποτε οι εντιμοι πολιτες θα φοβουνται αυτους που με τη ψηφο τους εξελεξαν ?
γιατι αντι να απολαμβανουν τις καλες υπηρεσιες των δημοτικων τους αρχοντων ,απλα περιοριζονται σε διαπιστωσεις?
μπορει να αλλαξει κατι ετσι?
εν τελει μηπως ολοι μας θεωρουμε οτι η συμμετοχη και συνδρομη μας στη κοινωνια εξοφλαται με παρατηρησεις?
γιατι αντι ο πολιτης να απαιτει το σεβασμο απο τη εξουσια ,να σερνεται πισω απο τις επιλογες της?
γιατι δεν μπορουμε ολοι εμεις οι πολιτες που αγωνιουμαι για το μελλον αυτου του τοπου να ομονοησουμε και να συμπαραταχθουμε,χωρις σημαιες,χρωματα,φυκια και μεταξωτες κορδελες ?
σαν αρχικη σκεψη καταθετω σαν πλατφορμα τη βαση για ενα ΑΝΤΙΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ.
ναχουν εκει θεση ολοι οσοι αντιπαθουν τις θατσερικες συμβασεις παραχωρησης που μας ετοιμαζουν,κτλ
το ριχνω λοιπον και οτι τελικα προκυψει……
αυτα για αρχη…

Πολύ καλά τα λέει ο ανώνυμος. Πολλοί από αυτούς που αυριο θα ζητήσουν την ψήφο μας εμπλέκονται σε αμαρτωλές ή όχι ιστορίες στην περιοχή. Θα έπρεπε να ντρέπονται και να πανε σπίτι τους για να μη πω να τους ψαξει κάποιος. Τοπο στα νιάτα που ειναι καθαρά γιατί εχει και νεους που ειναι μπλεγμένοι στα παλαιοκομματικά συστήματα. Πάντως έξω τα ραμολιά και όσοι έκαναν μονο πολιτικήκαι μόνο καριερα.

Δυστυχώς ο ανώνυμος συμπολίτης μας έχει απόλυτο δίκαιο και συνταυτίζομαι μαζί του. Η αναπτυξιακή ανυπαρξία, ο ευτελισμός των αρχών και των θεσμών βεβαίως και έχει ονοματεπώνυμο. Χωρίς να παραβλέψουμε τις ευθύνες των συμπολιτών που ψηφίζουν τους εκάστοτε διοικούντες, οι τελευταίοι, εκμεταλευόμενοι κάθε αδυναμία των ψηφοφόρων , μετερχόμενοι κάθε είδους νόμιμου ή μη, ηθικού ή και ανήθικου μέσου προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους, δεν δικαιούνται πλέον όχι μόνο ρόλο αλλά ούτε καν άποψη να εκφράζουν για το ρουμλούκι. Όμως η αστική δημοκρατία επιτρέπει τέτοια φαινόμενα οπότε μόνο η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να βάλει τον καθένα εκεί που του αξίζει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.