Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ: ΤΙΜΗ ΣΤΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ:
35 λεπτά το κιλό ζητούν οι παραγωγοί, την επόμενη Τρίτη ίσως οριστεί η φετινή τιμή
Στις 22 του μήνα αναμένεται να οριστεί η τιμή που θα ισχύσει φέτος για το συμπύρηνο Ροδάκινο όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο ο Μιχάλης Καρχιμάκης, οι βιομήχανοι και οι αγρότες.

Στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι των αγροτών [όπως τόνισε στο Agroschannel ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου] ζήτησαν η φετινή τιμή να είναι 35 λεπτά, μια τιμή που θα καλύψει τα έξοδα παραγωγής, θα καλύψει ένα μέρος της περσινής μεγάλης ζημιάς που έπαθαν οι παραγωγοί και θα επιτρέψει στους παραγωγούς να συνεχίσουν την συγκεκριμένη καλλιέργεια.
Ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ τόνισε ότι φέτος το Ελληνικό ροδάκινο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφού υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες όπως τα προβλήματα καρπόδεσης που έχουν παρουσιαστεί στην Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και στα προβλήματα της Βιομηχανίας στην Χιλή μετά τον σεισμό. Αναφερόμενος στο επιχείρημα του “ισχυρού” Ευρώ έναντι του δολαρίου όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό δεν ισχύει μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις
γεγονός που θα βοηθήσει στην προώθηση του προϊόντος ενώ εξήρε την πολιτική “διάθεση” ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων.
Ίδια ήταν και η πρόταση του Τάσου Χαλκίδη προέδρου της Αυθόρμητης Κίνησης ο οποίος υποστήριξε ότι οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας εάν δεν πάρουν τη συγκεκριμένη τιμή δεν θα παραδώσουν την σοδειά τους. Στο τραπέζι του διαλόγου “έπεσε” και η πρόταση της προπερυσινής τιμής που ήταν 27 λεπτά προσθέτοντας όμως και ένα 20% για να καλυφθούν οι περσινές ζημιές που έπαθαν οι παραγωγοί.

πηγή: agroschannel