Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ



Στο δημοτικό στάδιο Παλαιοχωρίου του Δήμου Πλατέος διεξήχθη το Σάββατο 19 Ιουνίου το εαρινό διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου ατομικών αγωνισμάτων κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ και Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ μίνι, που διοργάνωσε η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Πιερίας-Ημαθίας του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το δήμο Πλατέος.


Στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ίδιο στάδιο, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες των Αθλητικών Σωματείων: ΑΓΟ Όλυμπος Λιτοχώρου, ΑΜΣ Όλυμπος Λεπτοκαρυάς, ΑΟΓΑΚ Ολυμπιάδα Κατερίνης, ΑΣ Φίλιππος Βέροιας, ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης, ΓΑΣ Κορινού, ΓΑΣ Μελίκης, ΓΑΣ Ενιπεύς Λιτοχώρου, ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας και ΦΑΣ Νάουσας. Η πλειονότητα των 250 περίπου θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες ήταν γονείς, συγγενείς και προπονητές των αθλητριών και αθλητών.

Παρόντες ήταν επίσης ο νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης, ο αντινομάρχης Ημαθίας Στάθης Γεωργιάδης, η διοίκηση της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Πιερίας-Ημαθίας, ο αντιδήμαρχος Πλατέος Σάββας Ανδρονίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πλατέος Χρήστος Παντόπουλος κ.α.

Σε δήλωσή του στα “Χρονικά” και στο Χάρη Μόχλα ο δήμαρχος Πλατέος ανέφερε τα εξής: «Ο δήμος μας και εγώ
προσωπικά έχουμε με συνέπεια συνδράμει την προσπάθεια των αθλητών όλων των αγωνισμάτων. Τόσο σε υποδομές όσο και σε υλική και ηθική συμπαράσταση η διοίκησή μου έκανε όσο το επέτρεπαν οι δυνατότητες του δήμου μας και ίσως και παραπάνω από αυτές. Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε και από τη σημερινή ημέρα. Συγχαρητήρια στα νεαρά παιδιά, τους προπονητές τους και τους ήρωες παράγοντες που δίνουν την ψυχή τους στο χώρο αυτό.”

Επίσης, όπως αναφέρουν τα “Χρονικά” υπήρξε και διαμαρτυρία από γονείς των αθλητών του συλλόγου ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, οι οποίοι μπήκαν με πανώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, υπενθυμίζοντας με τον τρόπο τους την έλλειψη υποδομών στίβου στο Εθνικό στάδιο της πόλης της Αλεξάνδρειας.

πηγές: Δήμος ΠλατέοςΧρονικά

Καλά όλα και μπράβο. Επειδή όμως το πρόβλημα είναι αλλού, καλό θα είναι – επειδή έχει τύχει πολλές φορές να συναντήσω παιδιά που προπονούνται στο Παλαιοχώρι να πηγαινοέρχονται με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ – να κινηθούν οι δήμοι ή η νομαρχία στην κατεύθυνση της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης τους, αν δεν το κάνουν ήδη (αφού δεν υπάρχει διαδημοτική-αστική συγκοινωνία). Γιατί οι γονείς δεν μπορούν να συνοδεύουν μέχρι το γήπεδο τα παιδιά καθημερινά στις προπονήσεις τους και φυσικά ο αθλητισμός δεν ξεκινά ούτε τελειώνει με έναν αγώνα ή μια φωτογράφηση.