Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Δύσκολη εβδομάδα αυτή που έφυγε. Δύσκολη και κυρίως με άγνωστες προεκτάσεις και κατάληξη. Σε εθνικό επίπεδο τα γεγονότα ήταν 3:

  • η επίσκεψη του “σουλτάνου” Ερντογάν στην Αθήνα (και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό) για την υπογραφή 21 παρακαλώ συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας σε διάφορα θέματα. Μόνο που ακόμη δεν ξέρουμε τι δώσαμε, γιατί τι πήραμε το ξέρουμε. Ότι παίρνουμε από το Μάρτη του 1987 και μετά…
  • η δήλωση – παραδοχή (;) του Στρος-Καν στον ανταποκριτή του Mega ότι τα μέτρα δεν τα εισηγήθηκε στο σύνολό τους το ΔΝΤ. Τα περισσότερα ήταν “ελληνικής έμπνευσης“.
  • η κατάθεση του νομοσχεδίου – τομή στην ελληνική αυτοδιοίκηση (κούνια που τους κούναγε!). Νομίζουν πως το κράτος θα ξεκινήσει να εργάζεται σωστά αν οι δήμοι γίνουν 325 ή 333 ή 343. Και 3 να γίνουν, πάλι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν, ανοργανωσιά και ανεπάρκεια.

Σε τοπικό επίπεδο είχαμε την έναρξη των …χορών (για να θυμηθούμε και λίγο Σαββόπουλο). Όμως το τοπίο ΔΕΝ είναι τόσο όμορφο, δεν έχει ηλιοβασίλεμα όπως στις διαφημήσεις και στα “καλά” εξώφυλλα.
Είδαμε και ακούσαμε πολλά τη βδομάδα που πέρασε, ορισμένα δίδουν την εντύπωση πως ζούμε στο Ιράν.
Και από εδώ και πέρα, επειδή η κατάσταση στην πραγματικότητα ΔΕΝ έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, να είστε σίγουροι πως για το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορούν ευρέως στην περιοχή 2 ειδών έγγραφα: τα συγχωροχάρτια (όπως αυτά που μοίραζε ο έχων το αλάθητο Πάπας) και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων (όπως αυτά που μοίραζε κάποτε ο Στρατός και η Χωροφυλακή). Γιατί θα απαιτείται η δημόσια εκδήλωση συγνώμης για να πάρει κάποιος την “συγχώρεση” του jefe maximo αλλά και η ολοκληρωτική σύνταξη με τον αρχηγό. Κάτι σαν το “απεταξάμην το σατανά”, που ζητάει ο παπάς από το νονό ή τη νονά κατά τη βάπτιση….
Η δεξιά πάντοτε είχε προβλήματα μια ζωή με τους σώγαμπρους (βλέπε, ας πούμε, Μητσοτάκη) και η αριστερά με τον πολιτικό της λόγο. Το ΠΑΣΟΚ μια ζωή “αλλού”, έχει από την εποχή του μακαρίτη πρόβλημα με το timing, πάει με “ώρα ΠΑΣΟΚ”.

——————————————————————————————————————–
Και κάτι άλλο από αυτή την εβδομάδα, επειδή είμαι καλός άνθρωπος και κάποιοι ζήτησαν να το βρω και να το αναρτήσω για να το βλέπουν συνεχώς. Γιατί όλοι έχουμε κάποιο μειονέκτημα, το δικό τους είναι πως είναι βάζελοι. Συγχωρέστε τους, κανείς δεν είναι τέλειος….!!!

Ορίστε λοιπόν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας DerbyNews της Πέμπτης 11/05.