Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010; Και δεν θα είναι μόνο αυτοδιοικητικές;


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010;


Αυξάνονται οι φωνές και οι ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οδεύουμε προς εθνικές εκλογές εντός του 2010, πιθανότατα στις 14 Νοεμβρίου, μαζί με τις περιφερειακές και τις δημοτικές.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλέον να αντιπαρατεθεί με συνδικάτα, ευρείες ομάδες του λαού, τους συνταξιούχους και το τρίο της καταστροφής (ΕΕ. – ΔΝΤ –
ΕΚΤ) και θέλει να μειώσει κατά 10% (!!!) το έλλειμμα μέσα σε ένα και μόνο έτος, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να το κάνει μόνη της. Γιατί η βούληση να γίνει η μείωση αυτή υπάρχει, αφού το σχέδιο είναι επιβεβλημένο από τους δανειστές.

Οπότε, αν ακόμη και πριν να βγει το 2010, δείτε κυβέρνηση παρόμοια με αυτή του μακαρίτη του Τζανετάκη στην οποία θα συμμετέχουν όλοι, μην παραξενευτείτε. Και δεν θα είναι οικουμενική επειδή δεν θα πιάνει κανείς το ποσοστό που θα του επιτρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα είναι οικουμενική επειδή θα το απαιτούν οι …καιροί! Για να μην πω ότι θα έχουμε και μείωση βουλευτών (για να “ηρεμήσει” ο κόσμος) αλλά και μονοεδρικές…

Α, μην ξεχνάτε και τις ολοένα και πιο συχνές “εμφανίσεις” οικονομικών παραγόντων – με προεξάρχοντα τον επίδοξο Berlusconi – σε τηλεοπτικά & ραδιοφωνικά κανάλια αλλά και σε εφημερίδες. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας να πειστεί ο ελληνικός λαός πως το κράτος πρέπει να το διαχειρίζονται ως “επιχείρηση” και όχι ως κράτος δικαίου, πρόνοιας και παροχών στον πολίτη. Άλλωστε μέσα στο καλοκαίρι (Ιούνιο – Ιούλιο) να αναμένετε και την εμφάνιση νέων κομμάτων, τα οποία θα επαγγέλλονται “κάθαρση”, ανεύρεση και τιμωρία των υπευθύνων για το χάλι μας αλλά και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δημοσίου από “έμπειρους” επιχειρηματίες και τεχνοκράτες.