Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Ζόρικα τα πράγματα…

Ζόρικα, γιατί με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού την Τρίτη το βράδυ στις 20:30 φάνηκε πλέον κάτι το οποίο αρνούμασταν αν το αποδεχτούμε εδώ και κάτι μήνες: τη διάλυση των οικονομικών του ελληνικού κράτους.
Ο Πρωθυπουργός ήταν κάτι περισσότερο από ακριβής: τα πράγμα στα δημοσιονομικά (σε απλά ελληνικά, στα ταμεία μας) είναι χάλια! Και τα όσα εξήγγειλε είναι μόνο
η πρώτη δόση μιας σειράς μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να ορθοποδήσουμε, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξανά φράγκα στις κρατικές τσέπες.

Ο ελληνικός λαός αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ είναι διατεθειμένος να βοηθήσει να βγούμε από το χάος. Ξέρει το χάλι μας, το βλέπει στην καθημερινότητά του.
Αρκεί να δει ένα πράγμα, στο οποίο συμφωνήσατε με τον Αντ. Σαμαρά: να ψάξετε τα σκάνδαλα σε βάθος και να χώσετε το ίδιο βαθιά μέσα όλους όσους ασέλγησαν επάνω σε αυτή τη χώρα, χωρίς να υπολογίσετε ούτε το πόσο ψηλά βρίσκονται, ούτε το πόσα λεφτά έχουν οι τραπεζικοί τους λογαρισμοί! Αρκεί να γυρίσουν τα λεφτά του λαού αυτού πίσω, αρκεί να δει οτι στη χώρα αυτή (έστω και με καθυστέρηση) τιμωρούνται πλέον αυτοί που πλούτισαν με παράτυπο και παράνομο τρόπο.
Και αν θέλετε, εγώ επιμένω: ο Πρωθυπουργός τα έχει βρει στα πάντα με τον Σαμαρά (και καλά κάνουν δηλαδή!). Γιατί αν ο Σαμαράς ήθελε, σήμερα έχει την ευκαιρία να στείλει την Κυβέρνηση αδιάβαστη. Που να βρεθούν 200 ψήφοι για να εκλεγεί σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας;
Όμως ποιος θα τολμήσει – μέσα σε 4 μήνες – να ρίξει μια κυβέρνηση που πήρε τις εκλογές με διαφορά 10% ή ποιος θα τολμήσει να ρίξει μια Κυβέρνηση για να αναλάβει ένα κράτος που είναι κατεστραμμένο οικονομικά; ΚΑΝΕΙΣ!

Ολόκληρο το κείμενο του πρωθυπουργικού διαγγέλματος θα το βρείτε ΕΔΩ