Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙ ΕΝΙΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 15.000 ΕΥΡΩ

Μετά την Γαλλία, την Γερμανία και την Ολλανδία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες τη χορήγηση και τους Ιταλούς, Ούγγρους και Λιθουανούς αγρότες από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών εθνικών ήσσονος σημασίας (de minimis) ενισχύσεων 15.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση. Συνολικά στους αγρότες των εν λόγω χωρών θα δοθούν εθνικές ενισχύσεις 341,1 εκατ. ευρώ.
Για την Ιταλία εγκρίθηκε η χορήγηση στους αγρότες της χώρας συνολικού ποσού 320 εκατ. ευρώ για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν οι παραγωγοί τους τελευταίους μήνες. Το συνολικό ποσό των de minimis ενισχύσεων που θα καταβληθεί στους Ούγγρους αγρότες ανέρχεται στα 18,2 εκατ. ευρώ (5 δις ουγγρικά φιορίνια), ενώ στους Λιθουανούς αγρότες θα χορηγηθούν εθνικές ενισχύσεις 2,9 εκατ. ευρώ (10 εκατ. LTL).

Στην Ελλάδα, αντίθετα, στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Πανελλήνιο Συντονιστικό όργανο των Αγροτών στην Βέροια για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων . Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την δήλωση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία τόνισε οτι η λύση του αδιεξόδου είναι στα χέρια των αγροτών.

πηγή:agroschannel